VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Max Verstappen: "De derde plaats wordt lastig"

Max Verstappen: "De derde plaats wordt lastig"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ook al ziet Max Verstappen het meer als een verplichting dat hij - als hij als derde in het kampioenschap eindigt - in St. Petersburg op het FIA-gala moet aantreden, dan dat hij er naar uitkijkt. Toch wil Verstappen er alles aan doen om de derde plek van Leclerc af te pakken en te behouden.

Het puntenverschil tussen Max Verstappen en Charles Leclerc is momenteel 14 punten. Met nog twee races te gaan - en de wetenschap dat Leclerc in Brazilië tien plekken gridstraf krijgt, omdat hij een nieuwe motor krijgt - staat Verstappen er wat dat betreft niet slecht voor. Toch denkt de Red Bull-coureur dat het behalen van de derde plek niet eenvoudig wordt.

"De derde plaats wordt lastig, we moeten ook wat geluk hebben. Ik zal er alles aan doen. We hebben na de zomerstop mindere resultaten gehad. Maar ik had het er vorige week nog met mijn engineer over: overall was onze auto gedurende die periode niet zo slecht. We hebben alleen wat onfortuinlijke momenten gekend en in Singapore is er die fout gemaakt in de set-up van de auto", aldus de Nederlander tegenover De Telegraaf.

Ondanks dat het GP-seizoen van Red Bull Racing niet iets is om over naar huis te schrijven, valt het Verstappen nog mee dat hij in de running is voor de derde plek in het kampioenschap. "Als je over het hele jaar kijkt, had Ferrari met die auto veel verder voor moeten staan. Zo bekeken is het goed dat we nog in gevecht zijn. Ik zal zeker voor die derde plek gaan."

De 22-jarige coureur uit Limburg denkt overigens ook dat het tijd wordt dat de jonge coureurs het stokje van de gevestigde orde over gaan nemen. "Het is denk ik in z'n algemeenheid goed voor de sport dat er jonge coureurs opkomen. Het wordt een beetje saai om Lewis telkens te zien winnen, hè. Hopelijk kunnen we het snel overnemen."

De eerste vrije training voor de Braziliaanse Grand Prix begint vrijdagmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.