VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Max Verstappen: "De auto was meteen redelijk goed"

Max Verstappen: "De auto was meteen redelijk goed"
© Pirelli

Max Verstappen heeft de vrijdagsessies in Brazilië als derde afgesloten. Ook al zijn de rondetijden volgens de Nederlander zelf niet representatief, omdat het weer op zaterdag en zondag zal zijn, toch is hij tevreden.

Max Verstappen kwam in de eerste vrije training niet in actie, omdat de baan behoorlijk nat was en, maar langzaam opdroogde. Daarnaast zijn de weersvoorspellingen voor zaterdag en zondag helemaal anders, dan op de vrijdag het geval was. Maar in de tweede vrije training was er meer ruimte om wat serieuzere ronden te rijden.

"Ik denk dat vandaag anders zal zijn dan zaterdag en zondag. Het positieve van vandaag is dat het met de auto meteen wel redelijk goed zat, er waren geen hele grote problemen", aldus Verstappen, in gesprek met Ziggo Sport's Olav Mol in het programma Formule 1 Café.

"Ik denk dat Mercedes tijdens de long run iets sneller was vandaag, maar dat kan morgen weer helemaal anders zijn met het weer. We gaan het zien. Je kan hier vier seizoenen in een dag hebben, maar op zich vind ik dat wel mooi, want dat geeft je soms wel mooie wedstrijden."

Over het verloop van de rest van het GP-weekend in Brazilië zegt Verstappen - na afloop van de tweede vrije training - het volgende: "We hebben een goede basis gelegd. Dit was een positieve start, maar morgen beginnen we weer op nul", zei hij, terugkomend op de veranderende omstandigheden. Op het feit dat de Ferrari's voor hem stonden reageert Verstappen nuchter: "Laten we morgen eerst maar afwachten."

De derde vrije training begint zaterdagmiddag 16:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie volgt vanavond om 19:00 uur.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.