Max Verstappen: "De auto was meteen redelijk goed"

Max Verstappen heeft de vrijdagsessies in Brazilië als derde afgesloten. Ook al zijn de rondetijden volgens de Nederlander zelf niet representatief, omdat het weer op zaterdag en zondag zal zijn, toch is hij tevreden.

Max Verstappen: "De auto was meteen redelijk goed"
© Pirelli

Max Verstappen kwam in de eerste vrije training niet in actie, omdat de baan behoorlijk nat was en, maar langzaam opdroogde. Daarnaast zijn de weersvoorspellingen voor zaterdag en zondag helemaal anders, dan op de vrijdag het geval was. Maar in de tweede vrije training was er meer ruimte om wat serieuzere ronden te rijden.

"Ik denk dat vandaag anders zal zijn dan zaterdag en zondag. Het positieve van vandaag is dat het met de auto meteen wel redelijk goed zat, er waren geen hele grote problemen", aldus Verstappen, in gesprek met Ziggo Sport's Olav Mol in het programma Formule 1 Café.

"Ik denk dat Mercedes tijdens de long run iets sneller was vandaag, maar dat kan morgen weer helemaal anders zijn met het weer. We gaan het zien. Je kan hier vier seizoenen in een dag hebben, maar op zich vind ik dat wel mooi, want dat geeft je soms wel mooie wedstrijden."

Over het verloop van de rest van het GP-weekend in Brazilië zegt Verstappen - na afloop van de tweede vrije training - het volgende: "We hebben een goede basis gelegd. Dit was een positieve start, maar morgen beginnen we weer op nul", zei hij, terugkomend op de veranderende omstandigheden. Op het feit dat de Ferrari's voor hem stonden reageert Verstappen nuchter: "Laten we morgen eerst maar afwachten."

De derde vrije training begint zaterdagmiddag 16:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie volgt vanavond om 19:00 uur.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.