Max Verstappen mikt in Brazilië op het podium

Max Verstappen mikt in Brazilië op het podium
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft er alle vertrouwen in, om tijdens het GP-weekend in Brazilië met een goed resultaat huiswaarts te gaan. Vorig jaar werd hem een overwinning ontnomen door een achterblijver - Esteban Ocon - die hem in bocht 1 van de baan ramde.

De vooruitzichten zijn in twaalf maanden wel iets anders geworden en daarom mikt Max Verstappen dit jaar op het podium in São Paulo. Na de veelbelovende resultaten uit Mexico - met een 'bijna' pole position - en de Verenigde Staten, waar Verstappen kans had op de tweede plek, ware het niet dat er tijdens de laatste twee ronden een gele vlag wapperde.

De positieve sfeer - die sinds Mexico weer terug is - bij Red Bull Racing en Honda Racing, draagt er aan bij dat Max Verstappen het niet ondenkbaar acht dat er in Brazilië een podium in zit. "Ik denk dat we in Brazilië goede kansen kunnen hebben. Vorig jaar waren we tijdens de race erg competitief. We hadden toen moeten winnen, maar helaas zat er een achterblijver [Esteban Ocon, red.] in de weg", aldus Max Verstappen volgens Verstappen.nl.

De sfeer en dynamiek bij Red Bull Racing en Honda Racing is weer op het goede niveau. "Ik kijk er in ieder geval naar uit om er terug te keren. Na een paar lastige weekenden gaat het weer beter, en ik denk dat we in Brazilië zeker voor een podium kunnen vechten", zegt Verstappen.

Of Max Verstappen in Brazilië geholpen gaat worden door het weer, is nog even afwachten. Maar de afgelopen dagen regent het regelmatig en de dagen voorafgaand aan het GP-weekend in São Paulo verlopen ook niet droog. Dus wie weet, kunnen we een herhaling van 2016 tegemoet zien.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.