Max Verstappen mikt in Brazilië op het podium

Max Verstappen heeft er alle vertrouwen in, om tijdens het GP-weekend in Brazilië met een goed resultaat huiswaarts te gaan. Vorig jaar werd hem een overwinning ontnomen door een achterblijver - Esteban Ocon - die hem in bocht 1 van de baan ramde.

Max Verstappen mikt in Brazilië op het podium
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De vooruitzichten zijn in twaalf maanden wel iets anders geworden en daarom mikt Max Verstappen dit jaar op het podium in São Paulo. Na de veelbelovende resultaten uit Mexico - met een 'bijna' pole position - en de Verenigde Staten, waar Verstappen kans had op de tweede plek, ware het niet dat er tijdens de laatste twee ronden een gele vlag wapperde.

De positieve sfeer - die sinds Mexico weer terug is - bij Red Bull Racing en Honda Racing, draagt er aan bij dat Max Verstappen het niet ondenkbaar acht dat er in Brazilië een podium in zit. "Ik denk dat we in Brazilië goede kansen kunnen hebben. Vorig jaar waren we tijdens de race erg competitief. We hadden toen moeten winnen, maar helaas zat er een achterblijver [Esteban Ocon, red.] in de weg", aldus Max Verstappen volgens Verstappen.nl.

De sfeer en dynamiek bij Red Bull Racing en Honda Racing is weer op het goede niveau. "Ik kijk er in ieder geval naar uit om er terug te keren. Na een paar lastige weekenden gaat het weer beter, en ik denk dat we in Brazilië zeker voor een podium kunnen vechten", zegt Verstappen.

Of Max Verstappen in Brazilië geholpen gaat worden door het weer, is nog even afwachten. Maar de afgelopen dagen regent het regelmatig en de dagen voorafgaand aan het GP-weekend in São Paulo verlopen ook niet droog. Dus wie weet, kunnen we een herhaling van 2016 tegemoet zien.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.