Max Verstappen blikt vooruit op Baku: "Je kunt er goed inhalen"

Max Verstappen blikt vooruit op Baku: "Je kunt er goed inhalen"
©Red Bull

Komend weekend staat de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma. Red Bull-coureur Max Verstappen blikt vooruit op de vierde Formule 1-race van 2019, een race die volgens de Nederlander interessant is.

De vierde Formule 1-race van het GP-seizoen 2019 wordt verreden op het stratencircuit van Baku en dat heeft in de eerste twee edities voor verrassingen gezorgd. Zowel in 2017 als in 2018 stonden er coureurs op het podium die normaliter niet in de buurt van het podium komen. In 2017 was het Lance Stroll, toen nog uitkomend voor Williams F1 en in 2018 stond Sergio Pérez te juichen op het podium.

In Baku kan van alles gebeuren, dat is in de eerste twee edities wel gebleken. Voor de korte eerste twee bochten zorgen voor spectaculaire situaties. Maar ook de snelle bochten reeks 8 tot en met 11 zijn ronduit spectaculair te noemen.

Max Verstappen blikt vooruit: "Baku is een interessante race, omdat je normaal gesproken met veel downforce rijdt op een stratencircuit. Echter door de lange rechte stukken in Baku, moet je een compromis zien te vinden. Dat betekent dat je tamelijk weinig grip hebt en je wat meer glijdt. Het is gaaf om er te rijden en met name het gedeelte bij het kasteel: daar is het erg nauw en er worden erg coole foto's gemaakt."

Volgens Verstappen is inhalen op Baku City Circuit zeer goed mogelijk. "Je kunt op dit circuit goed inhalen, vanwege het lange rechte stuk en de DRS zone. Het is altijd een enerverend weekend waarin veel kan gebeuren. Het is een grote show en hopelijk zorgt de race dit jaar voor een mooie uitkomst", besluit Verstappen.

De eerste vrije training begint vrijdagochtend om 11:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.