Max Verstappen blij dat hij in België op het podium stond

Max Verstappen werd zondag de derde man op het podium. De Nederlandse Red Bull-coureur reed niet alleen voor de punten en de eer, maar ook voor de vele tienduizenden Nederlandse F1-fans rond het circuit Spa-Francorchamps, die met volle teugen genoten van de prestatie van hun idool.

Max Verstappen blij dat hij in België op het podium stond
©Getty Images / Red Bull Contentpool

"Ik ben erg blij om hier op het podium te staan", vertelt een lachende Verstappen. "Het begin was wat chaotisch. Gelukkig zat ik aan de binnenkant en bleef ik uit de problemen. Daarna kon ik Grosjean op het rechte stuk voorbij en even later Ocon. Die inhaalactie deed me denken aan onze Formule 3-tijd. Nadat ik vervolgens Pérez voorbij was, kon ik mijn eigen race rijden."

Meer had er volgens de Nederlander ook niet ingezeten: "De auto voelde goed en werkte prima, maar we zijn op dit circuit helaas wat te langzaam. Daar kunnen we niks aan veranderen. We hebben vandaag het maximale resultaat behaald."

Richting het einde van de race vroeg Verstappen aan zijn team of er nog regen zou gaan vallen: "Ik had niemand voor of achter me zitten, dus dat zou het nog wat spannender maken", vertelt Max. "Die is helaas niet meer gevallen, maar het is mooi om hier voor alle Nederlandse fans een podium te pakken."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET