VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Max Verstappen: "Bij de laatste poging hadden we het goed"

Max Verstappen: "Bij de laatste poging hadden we het goed"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen scoort de tweede startpositie op Sochi Autodrom | Rusland 2020

Max Verstappen zei het al aan het eind van de trainingen op vrijdag. "We kunnen beter dan we hebben laten zien", aldus Verstappen. En dat is gebleken. Tegen alle verwachtingen in heeft de Red Bull-coureur uit Nederland de tweede startpositie gepakt in het Russische Sochi.

"Gisteren wisten we niet de juiste balans te krijgen in de auto, bovendien was de baan erg erg glad. En ook vanmorgen was ik niet helemaal tevreden, dus probeerden we tijdens de kwalificatie de balans te verbeteren. Bij de laatste poging hadden we het precies goed", aldus Verstappen.

De tweede startpositie is iets wat niemand vooraf had kunnen bedenken. Verstappen is dan ook ontzettend blij met een positie op de eerste startrij. "Ik ben heel blij, want ik had niet verwacht dat ik vanaf de tweede positie zou starten. Als ik morgen een goede start heb en gebruik maak van de slipstream - en dat heeft een zeer merkbaar effect op deze baan - dan is er altijd nog de tweede bocht en daar kan van alles gebeuren. Het is ook heel interessant om te zien hoe de banden het morgen doen", aldus de Nederlandse Red Bull-coureur.

Nooit eerder startte Max Verstappen in Rusland vanaf de eerste startrij. Hij mag samen met Bottas, die zich als derde kwalificeerde, als enigen uit de top tien op de medium banden starten. polesitter Lewis Hamilton begint morgen op de soft banden, maar dat was niet gepland.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.