VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Max Verstappen "bang om besmet te raken met corona"

Max Verstappen "bang om besmet te raken met corona"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het belooft een knotsgek Formule 1-seizoen te worden. In Europa worden er in exact twee maanden maar liefst acht races gehouden. Voor coureurs is het dus super belangrijk om niet besmet te raken met het coronavirus, anders missen ze zo maar het halve seizoen.

Max Verstappen neemt geen enkel risico en zal daarom niet verschijnen op een aantal promotionele evenementen, die gepland stonden voor het eerste GP-weekend in Oostenrijk. Volgens Helmut Marko is Max Verstappen bang om besmet te raken. Zo liet de Red Bull-sportadviseur vorige week optekenen door het Duitse RTL.

"Ik moet erkennen dat hij [Max Verstappen] bang is om besmet te raken", zei Marko tegen RTL. "We hadden enkele evenementen gepland, maar de veiligheidsmaatregelen lieten te wensen over. Dus het is begrijpelijk dat hij niet wil komen. Hij wil dit jaar de jongste wereldkampioen worden, dus wil hij geen enkel risico lopen", aldus Marko.

"De meeste coureurs wonen in Monaco, waar strenge maatregelen zijn genomen. Dus ze komen hier naar toe [Oostenrijk] waar ze volledig beschermd worden", vervolgt Marko, die er toch wel een beetje op hoopt dat hij Verstappen bij het weerzien de hand kan schudden.

"Er zijn nog wel vier weken te gaan - totdat het eerste GP-weekend begint - en aangezien de corona-cijfers steeds positiever zijn, hoop ik hem [Max Verstappen] wel de hand te kunnen schudden bij het weerzien", lacht Marko.

Tijdens de 'spookraces' is ook nauwelijks media aanwezig, dus de gesprekken - waar sommige coureurs tegenop zien - zullen zeker tijdens de eerste races ontbreken. Vooral Kimi Räikkönen zal er blij mee zijn, volgens Helmut Marko. "Kimi zegt normaal al niet zo veel, maar nu hoeft hij niets te zeggen", aldus Marko met een knipoog.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.