Maurizio Arrivabene: "We hebben het ware Ferrari laten zien"

Voor het eerst sinds Hongarije mocht Ferrari weer eens feestvieren. De overwinning van Sebastian Vettel in Brazilië is een pleister op de wonden voor het Italiaanse team, dat een aantal zeer lastige races kende. Een derde plaats voor Kimi Räikkönen maakte het feest voor teambaas Maurizio Arrivabene vandaag compleet.

Maurizio Arrivabene: "We hebben het ware Ferrari laten zien"
Foto: Maurizio Arrivabene (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

"Vandaag hebben wij het ware Ferrari laten zien" zo zei de teambaas in gesprek met de Italiaanse televisie. "Wij hebben onze kleuren met trots verdedigd vandaag. Nu moeten wij ons best doen om ook de laatste race van dit wereldkampioenschap te winnen."

"Sebastian Vettel reed vandaag een geweldige wedstrijd. Hij was foutloos, snel en gecontroleerd."

Arrivabene vond niet dat Ferrari de zege cadeau had gekregen, nadat Lewis Hamilton vanuit de pitstraat moest starten: "Hamilton? Natuurlijk was het gemakkelijker nu hij van achteren kwam. Sebastian deed vorige keer in Mexico ongeveer hetzelfde, daarvoor ook in Maleisië. Toen Hamilton achter Kimi Räikkönen kwam kreeg hij het opeens lastiger. Kimi deed het geweldig om Lewis van zich af te houden. Hij heeft foutloos gereden vandaag, zoals het een wereldkampioen betaamt!"Formule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.