Maurizio Arrivabene: "We hebben het ware Ferrari laten zien"

Maurizio Arrivabene: "We hebben het ware Ferrari laten zien"
Foto: Maurizio Arrivabene (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

Voor het eerst sinds Hongarije mocht Ferrari weer eens feestvieren. De overwinning van Sebastian Vettel in Brazilië is een pleister op de wonden voor het Italiaanse team, dat een aantal zeer lastige races kende. Een derde plaats voor Kimi Räikkönen maakte het feest voor teambaas Maurizio Arrivabene vandaag compleet.

"Vandaag hebben wij het ware Ferrari laten zien" zo zei de teambaas in gesprek met de Italiaanse televisie. "Wij hebben onze kleuren met trots verdedigd vandaag. Nu moeten wij ons best doen om ook de laatste race van dit wereldkampioenschap te winnen."

"Sebastian Vettel reed vandaag een geweldige wedstrijd. Hij was foutloos, snel en gecontroleerd."

Arrivabene vond niet dat Ferrari de zege cadeau had gekregen, nadat Lewis Hamilton vanuit de pitstraat moest starten: "Hamilton? Natuurlijk was het gemakkelijker nu hij van achteren kwam. Sebastian deed vorige keer in Mexico ongeveer hetzelfde, daarvoor ook in Maleisië. Toen Hamilton achter Kimi Räikkönen kwam kreeg hij het opeens lastiger. Kimi deed het geweldig om Lewis van zich af te houden. Hij heeft foutloos gereden vandaag, zoals het een wereldkampioen betaamt!"

Door: Robertjan Vos van Zalingen0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.