Mattia Binotto verwacht een intense en zware race

Max Verstappen heeft dan wel de poletijd op zijn naam staan, maar na de gridstraf van de Nederlander start Charles Leclerc voor Ferrari zondagavond vanaf poleposition. En daar is Mattia Binotto erg blij mee.

Mattia Binotto verwacht een intense en zware race
© Ferrari F1

Door de gridstraf van Max Verstappen start er voor de zesde keer op rij een Ferrari de race vanaf de beste startpositie. En ook al verwacht de Ferrari-teambaas een zware race, hij is erg blij met de bezetting van de eerste startrij. "We zijn erg blij dat we voor de zesde keer poleposition hebben veiliggesteld", steekt Binotto van wal. "Het zal een zware rac worden, en zoals we vrijdag al hebben gezien, zal de bandenslijtage een grote rol gaan spelen."

"Alle top teams [de top zes] start de race op de medium banden, dus het wordt een één -of tweestopper. Er zullen verschillende strategieën worden gereden, dus dat wordt interessant", aldus de Italiaan. "De tijdenlijst van de kwalificatie onthult dat we [de topteams] overal ongeveer gelijk zijn, dus het wordt een intense en moeilijke race en de strategie gaat absoluut een grote rol spelen."

Of alles volgens plan gaat van Ferrari, is nog even afwachten. Met Leclerc en Vettel op de eerste startrij en het lange rechte stuk voor de eerste bocht, kunnen we nog wel eens wat vuurwerk verwachten tussen de twee kemphanen. Lewis Hamilton en Max Verstappen, die vanaf de tweede startrij starten, zullen daarvan dankbaar gebruik maken.

Startopstelling GP MexicoFormule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.