VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Mattia Binotto voelt zich bevoorrecht: "We zijn populair"

Mattia Binotto voelt zich bevoorrecht: "We zijn populair"
© Ferrari F1

Naar verluidt heeft Ferrari de deur voor Max Verstappen - over een positie na 2020 - dichtgegooid. Daarmee zijn de geruchten nog hardnekkiger geworden: Lewis Hamilton zou na 2020 de overstap naar de formatie uit Maranello kunnen maken.

En ook al werden de gesprekken tussen Ferrari en de zesvoudig wereldkampioen in alle toonaarde ontkent, nu is dan toch bevestigd dat het Formule 1-team uit het Italiaanse Maranello toch wel degelijk gesprekken heeft gevoerd met Lewis Hamilton. Volgens Ferrari CEO Louis Camilleri waren de geruchten rondom de gesprekken met Hamilton in de media opgeblazen, maar hij geeft wel toe dat er gesprekken hebben plaatsgevonden. "We zijn duidelijk erg gevleid dat vooral Lewis en andere coureurs met ons mee willen komen, maar het zou voorbarig zijn om vandaag iets te beslissen", aldus Camilleri.

Teambaas Mattia Binotto voegt er nog aan toe: "Ferrari heeft het voordeel dat we erg populair zijn onder de coureurs”, zei hij. "We bevinden ons in een bevoorrechte situatie." Binotto voegde er nog een belangrijk aspect aan toe: "Begin mei [2020], ongeveer rond de race in Spanje, willen we weten wat we gaan doen voor 2021", aldus Binotto.

Of het echt zover gaat komen dat Lewis Hamilton na 2020 naar Ferrari verkast is helemaal niet ondenkbaar. Ferrari staat - mocht Sebastian Vettel er niet met de renstal uit Maranello uitkomen - met lege handen, voor wat betreft een tweede coureur naast Charles Leclerc. Aan de andere kant heeft Lewis Hamilton het bijzonder naar zijn zin, waarmee hij vijf - van zijn zes - wereldtitels behaalde.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.