Mattia Binotto opgetogen na resultaten in Turkije en over geboekte progressie

Mattia Binotto is blij met de progressie die Ferrari de laatste races boekte. Volgens de Ferrari-teambaas is deze vooruitgang niet alleen belangrijk voor de uitkomst van het huidige seizoen, maar ook voor het seizoen in 2021. Binotto ontbrak zelf in de paddock in Turkije, maar is opgetogen over de vooruitgang van zijn team.

Mattia Binotto opgetogen na resultaten in Turkije en over geboekte progressie
© Ferrari F1

Ferrari boekte de laatste races redelijk veel progressie. Sebastian Vettel en Charles Leclerc konden de Ferrari-fans in Turkije blij maken met een derde en vierde plaats. De Grand Prix van Turkije was daarmee voor Ferrari tot nu toe de succesvolste race van het seizoen 2020.

"Het is meer dan duidelijk en zeer belangrijk dat Ferrari het nu goed doet. We weten dat we de auto verbeterd hebben", zegt Binotto, die ook opmerkt dat vooral er vooral de laatste races vooruitgang wordt geboekt. "Als je naar de afgelopen races kijkt zie je duidelijk dat we onze positie hebben verbeterd."

Het is geweldig om nu dit soort resultaten te behalen en ook geweldig voor volgend jaar.

2020 begon voor de Scuderia desastreus en de resultaten stonden voor de formatie uit Maranello in schril contrast met die van 2019. "Ik denk dat we meer balans hebben gevonden in de auto. Daarom zijn de resultaten consistenter en de wagen is in de race ook sneller geworden", gaat de Italiaan verder. "Het is geweldig om nu dit soort resultaten te behalen en ook geweldig voor volgend jaar."

Ferrari staat door alle rompslomp eerder in het seizoen op een beschamende zes positie in het kampioenschap voor constructeurs, maar de strijd is nog niet gestreden. Er staan nog drie races op het programma en de verschillen met McLaren (P4) en Renault (P5) zijn niet enorm. Zelfs het verschil met het team op de derde plaats Racing Point is 'slechts' 24 punten, dus in theorie is de derde plaats voor Ferrari nog haalbaar, maar dan moet wel alles meezitten.

"Het is goed om vooruit te blikken [op 2021], maar ook de komende races zijn nog erg belangrijk", weet Binotto. "Het kampioenschap zit er voor ons nog niet op, dus daar putten we hoop uit. Onze medewerkers in de fabriek werken erg hard om alle zwakheden van de auto te begrijpen en te verbeteren, niet alleen voor de resterende races, maar ook vooruitkijkend naar volgend jaar. De resultaten zijn erg bemoedigend."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2020F1 GP Turkije 2020F1 nieuws 2020Ferrari F1Formule 1 2020Formule 1 2021Mattia Binotto
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.