Mattia Binotto: "Nieuwe update pakt positief uit"

Mattia Binotto: "Nieuwe update pakt positief uit"
© Ferrari F1

Met de poleposition van Charles Leclerc lijkt Ferrari weer een stap voorwaarts te hebben gezet. Niet alleen de motor van de Italiaanse autofabrikant is superieur, maar ook heeft de laatste aerodynamische update geen windeieren gelegd voor de Scuderia.

Charles Leclerc heeft de eerste twee races na de zomerstop op zijn naam gezet. Spa en Monza zouden, door de lange rechte stukken, uitermate geschikt zijn voor Ferrari. In Singapore zou het allemaal anders zijn, maar niets bleek zaterdag minder waar. Leclerc pakte zijn derde pole op rij en staat zondagmiddag samen met Lewis Hamilton op de eerste startrij.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is erg tevreden over het behaalde resultaat op zaterdag. En niet alleen Leclerc krijgt een pluim, maar ook Sebastian Vettel heeft het volgens de Italiaanse teambaas goed gedaan.

"We hebben beter gepresteerd dan dat we hadden verwacht. Na twee overwinningen op Spa en Monza, hebben we iets speciaals bereikt", steekt Binotto van wal. "We hebben hier een aerodynamische update naartoe gebracht en die lijkt goed te werken, dus we gaan opnieuw de goede kant op."

"We hebben onze zwakke punten ontdekt en opgelost, iets wat ook nuttig is voor het volgende seizoen. Ik denk wel dat de concurrentie erg sterk is en moeten sommigen aspecten nog verbeteren, maar we gaan de goede kant op."

Ondanks dat Leclerc de controle over zijn Ferrari-bolide, tijdens zijn snelste run, driemaal bijna kwijtraakte, pakte hij toch de poleposition. Binotto vervolgt: "Charles heeft een indrukwekkende pole gepakt en heeft de auto volledig benut, iets wat hier moeilijk is en risico's met zich meebrengt. Hij maakte geen fouten en zijn zelfvertrouwen groeit iedere race meer."

Ook Sebastian Vettel, die de laatste weken door de media is afgeschreven, heeft een goed resultaat behaald, ook al had er meer ingezeten. Dat bevestigd Binotto: "Het was jammer voor Sebastian, hij heeft het fantastisch gedaan. Hij had makkelijk op de eerste startrij kunnen staan en hij heeft opnieuw bewezen dat hij snel is en dat is belangrijk voor hem."

De race voor de Grand Prix van Singapore begint zondagmiddag om 14:10 uur.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.