Mattia Binotto heeft het "niet altijd even gemakkelijk"

Mattia Binotto heeft het "niet altijd even gemakkelijk"
© Ferrari F1

Een teambaas van een Formule 1-team heeft het niet altijd even makkelijk. Voor Mattia Binotto is dat zeker van toepassing. De nieuwe teambaas van Ferrari heeft niet alleen de taak om het team goed aan te sturen, maar heeft ook een extra taak om de verhoudingen tussen Sebastian Vettel en aanstormend talent Charles Leclerc te beheren.

Mattia Binotto werd naar voren geschoven om Maurizio Arrivabene met ingang van 2019 te vervangen. Daarmee kreeg de Zwitser de taak om de nerveuze sfeer uit het team te halen. Tot op heden lijkt Binotto daarin geslaagd. Maar een extra taak valt Binotto ten deel, het beheersen van de verhoudingen tussen Sebastian Vettel en nieuwkomer Charles Leclerc. "Dat is niet altijd even gemakkelijk", laat Binotto weten tegenover het Duitse SpeedWeek.

Vorig jaar had het er in de eerste helft van het GP-seizoen alle schijn van dat Sebastian Vettel voor de wereldtitel ging. De Duitser bezweek echter onder de druk en Lewis Hamilton ging er met de buit vandoor. Dit jaar komt er nog wat meer op het bord van de Duitser te liggen. Zijn naam is Charles Leclerc en hij is heel erg snel.

De Monegask, die vanaf pole position in Bahrein aan de race begon, verloor de koppositie al in de eerste bocht aan teamgenoot Vettel. Maar Leclerc gaf zich niet gewonnen en pakte de leiding enkele ronden later weer af van de viervoudig wereldkampioen. Volgens Binotto ging het er stevig maar sportief aan toe, "een goede zaak", denkt Binotto. "Het is belangrijk dat er gezonde strijdlust heerst, ook binnen het team. Dat is dus ook van toepassing op onze coureurs."

Op de vraag of Mattia Binotto een speciale band of nauwe samenwerking heeft met Sebastian Vettel reageert hij ontwijkend. "Mijn omgang en samenwerking met hem is mijn werk voor het hele team. Iedere coureur moet het vertrouwen van het team goed vielen. Dus we geven hem dat gevoel dan ook. Maar wat belangrijker is dan dat is een sterk pakket. Want alles valt en staat met een goede en snelle auto, en dat werkt sowieso beter", aldus de Zwitser.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.