VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Mattia Binotto: "Mercedes heeft altijd snel een oordeel klaar"

Mattia Binotto: "Mercedes heeft altijd snel een oordeel klaar"
© F1.com/Netflix

Mattia Binotto heeft gereageerd op de commentaren van Toto Wolff over het aangekondigde vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari. De Ferrari-teambaas vindt dat Mercedes altijd snel een oordeel klaar en betaalt met gelijke munt terug.

Nog voordat er in 2020 een meter was gereden maakte Ferrari bekend dat ze aan het eind 2020 afscheid gaan nemen van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Het vertrek was niet per se verbazingwekkend, maar wel het moment waarop dit alles bekend werd gemaakt.

Al snel werd Carlos Sainz naar voren geschoven als de opvolger van Vettel. Samen met Charles Leclerc moet hij de Italiaanse renstal terugbrengen naar de glorie dagen van weleer.

Wat vooral opmerkelijk was de timing van de aankondiging over het vertrek van Vettel. Hij weet al dat hij eind 2020 vertrekt, terwijl hij nog een heel seizoen voor Ferrari rijdt. En hetzelfde geldt natuurlijk voor Sainz, die een het hele seizoen bij McLaren zal uitrijden.

Mercedes besloot te reageren op de zaak. Teambaas Toto Wolff liet weten dat hij verrast was over de snelheid waarmee Ferrari op de proppen kwam met de aankondiging van het vertrek van Vettel en de aanstelling van de nieuwe coureur, Carlos Sainz.

"Het was allemaal ongebruikelijk (bij Ferrari en McLaren). Maar dat de nieuwe coureur al voor het seizoen werd aangekondigd, net als bij McLaren, zouden wij niet doen", zei Wolff het tegen Auto Motor und Sport.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft gereageerd op het commentaar Wolff en deelde zijn visie met La Stampa. "Ik ben blij dat Mercedes altijd een oordeel over ons velt", zei Binotto sarcastisch, die toevoegt dat er een reden is voor de snelle handelingen.

Vooral openheid en transparantie zijn de insteek van Ferrari, zo vervolgt Binotto. "Ik ben er verbaasd over dat ze [Mercedes] nog geen nieuw contract hebben aangeboden. Ik zou dat veel eerder gedaan hebben. En dat hebben we dus met opzet gedaan met Vettel, zodat we open en eerlijk kunnen zijn."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.