Mattia Binotto: "Laat ze maar een protest indienen!"

Mattia Binotto: "Laat ze maar een protest indienen!"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ferrari wordt door rivalen er van verdacht dat ze een illegale motor gebruiken. Het snelheidsverschil op de rechte stukken is enorm en het is van oudsher traditioneel om daar dan vraagtekens bij te plaatsen.

De verdenkingen over Ferrari waren er in de eerste helft van het GP-seizoen 2018 ook al en ook dit jaar is het niet anders. Ferrari is na de zomerstop zo snel en heeft al zes polepositions op rij heeft weten te scoren.

"We hebben het hier over een verschil van 50 pk op de rechte stukken", zegt Red Bull-teambaas tegen Blick. De Zwitserse krant heeft laten weten dat een rivaal van Ferrari, de FIA heeft gevraagd om de prestaties van de Ferrari-motor eens nader te bekijken. Van een officiële klacht is nog geen sprake.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft alle vertrouwen in zijn zaakjes en zegt: "Laat ze maar een protest indienen! Dan zullen ze zien hoe belachelijk hun aantijgingen zijn en dan zullen de geruchten snel verdwijnen."

Binotto maakt zich meer zorgen over hoe hij de snelheid in de kwalificaties om kan zetten in een zekere overwinning. Van de zes poleposition op rij heeft zijn team slechts de helft om kunnen zetten in een overwinning. "We willen meer dan dat", aldus de Italiaan.

En ook al liggen er nog drie races in het verschiet, Binotto is in zijn hoofd al druk bezig met GP-seizoen 2020. "We hebben de auto zo veel verbeterd, vergeleken met het begin van het seizoen. We zien de laatste drie races als een test, hoe we het nieuwe seizoen moeten beginnen", aldus Binotto.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.