Mattia Binotto: "Laat ze maar een protest indienen!"

Ferrari wordt door rivalen er van verdacht dat ze een illegale motor gebruiken. Het snelheidsverschil op de rechte stukken is enorm en het is van oudsher traditioneel om daar dan vraagtekens bij te plaatsen.

Mattia Binotto: "Laat ze maar een protest indienen!"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De verdenkingen over Ferrari waren er in de eerste helft van het GP-seizoen 2018 ook al en ook dit jaar is het niet anders. Ferrari is na de zomerstop zo snel en heeft al zes polepositions op rij heeft weten te scoren.

"We hebben het hier over een verschil van 50 pk op de rechte stukken", zegt Red Bull-teambaas tegen Blick. De Zwitserse krant heeft laten weten dat een rivaal van Ferrari, de FIA heeft gevraagd om de prestaties van de Ferrari-motor eens nader te bekijken. Van een officiële klacht is nog geen sprake.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft alle vertrouwen in zijn zaakjes en zegt: "Laat ze maar een protest indienen! Dan zullen ze zien hoe belachelijk hun aantijgingen zijn en dan zullen de geruchten snel verdwijnen."

Binotto maakt zich meer zorgen over hoe hij de snelheid in de kwalificaties om kan zetten in een zekere overwinning. Van de zes poleposition op rij heeft zijn team slechts de helft om kunnen zetten in een overwinning. "We willen meer dan dat", aldus de Italiaan.

En ook al liggen er nog drie races in het verschiet, Binotto is in zijn hoofd al druk bezig met GP-seizoen 2020. "We hebben de auto zo veel verbeterd, vergeleken met het begin van het seizoen. We zien de laatste drie races als een test, hoe we het nieuwe seizoen moeten beginnen", aldus Binotto.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.