VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Mattia Binotto: "Ferrari komt sterker terug na de zomerstop"

Mattia Binotto: "Ferrari komt sterker terug na de zomerstop"
© Ferrari F1

Ferrari werd in Hongarije op absurde afstand gereden door Lewis Hamilton en Max Verstappen. De scharlaken rode bolides van Sebastian Vettel en Charles Leclerc kwam met meer dan een minuut achterstand op Hamilton over de finish.

Ondanks deze fikse nederlaag denkt Mattia Binotto dat Ferrari na de zomer sterker terugkomt. Op Hockenheimring maakte Sebastian Vettel op een opdrogende baan een enorme inhaalslag, en kwam zodoende als tweede over de eindstreep. Een week later in Hongarije wordt Ferrari vernederd.

"Een week geleden hadden we in Duitsland de snelste auto op het circuit, nu moeten we een minuut achterstand incasseren en dat vraagt om enige uitleg", aldus Binotto.

"We weten dat onze auto minder downforce genereert als die van de concurrenten. Wanneer we dan op een baan zoals Hungaroring rijden, waar maximale downforce nodig is, dan komen wij ernstig te kort. Daarom wist ik vooraf al dat we een moeilijk weekend tegemoet zouden gaan", laat Binotto optekenen.

Waarom Ferrari er dan wel redelijk goed bij zit tijdens de kwalificatie, ook daarover heeft Mattia Binoto verklaring. "Als je tijdens maar één snelle ronde hoeft te rijden, compenseert de grip van de zachte banden de tekortkoming van het gebrek aan downforce."

Binotto vervolgt: "Tijdens de race begint de auto steeds meer grip te verliezen en te glijden door het gebrek aan downforce, wat leidt tot oververhitting, dan moeten onze coureurs gas terug nemen en dan wordt het allemaal een stuk moeilijker."

Maar de Italiaan maakt zich, nu de zomerstop is begonnen, geen zorgen en weet dat er na Hongarije twee races volgen waarin Ferrari zou moeten uitblinken, Spa en Monza. "De eerst volgende circuit van Spa-Francorchamps en Monza hebben lange rechte stukken en dan moet onze auto beter voor de dag komen dan in Hongarije. We zullen sterker zijn in België en Italië, maar we onderschatten onze tegenstanders niet", aldus Binotto.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.