Mattia Binotto: "Ferrari komt sterker terug na de zomerstop"

Ferrari werd in Hongarije op absurde afstand gereden door Lewis Hamilton en Max Verstappen. De scharlaken rode bolides van Sebastian Vettel en Charles Leclerc kwam met meer dan een minuut achterstand op Hamilton over de finish.

Mattia Binotto: "Ferrari komt sterker terug na de zomerstop"
© Ferrari F1

Ondanks deze fikse nederlaag denkt Mattia Binotto dat Ferrari na de zomer sterker terugkomt. Op Hockenheimring maakte Sebastian Vettel op een opdrogende baan een enorme inhaalslag, en kwam zodoende als tweede over de eindstreep. Een week later in Hongarije wordt Ferrari vernederd.

"Een week geleden hadden we in Duitsland de snelste auto op het circuit, nu moeten we een minuut achterstand incasseren en dat vraagt om enige uitleg", aldus Binotto.

"We weten dat onze auto minder downforce genereert als die van de concurrenten. Wanneer we dan op een baan zoals Hungaroring rijden, waar maximale downforce nodig is, dan komen wij ernstig te kort. Daarom wist ik vooraf al dat we een moeilijk weekend tegemoet zouden gaan", laat Binotto optekenen.

Waarom Ferrari er dan wel redelijk goed bij zit tijdens de kwalificatie, ook daarover heeft Mattia Binoto verklaring. "Als je tijdens maar één snelle ronde hoeft te rijden, compenseert de grip van de zachte banden de tekortkoming van het gebrek aan downforce."

Binotto vervolgt: "Tijdens de race begint de auto steeds meer grip te verliezen en te glijden door het gebrek aan downforce, wat leidt tot oververhitting, dan moeten onze coureurs gas terug nemen en dan wordt het allemaal een stuk moeilijker."

Maar de Italiaan maakt zich, nu de zomerstop is begonnen, geen zorgen en weet dat er na Hongarije twee races volgen waarin Ferrari zou moeten uitblinken, Spa en Monza. "De eerst volgende circuit van Spa-Francorchamps en Monza hebben lange rechte stukken en dan moet onze auto beter voor de dag komen dan in Hongarije. We zullen sterker zijn in België en Italië, maar we onderschatten onze tegenstanders niet", aldus Binotto.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race