VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Mattia Binotto erkent dat Ferrari de plank heeft misgeslagen

Mattia Binotto erkent dat Ferrari de plank heeft misgeslagen
© Ferrari F1

Teambaas Mattia Binotto erkent dat Ferrari fouten heeft gemaakt bij het ontwerp van de SF1000. Het aerodynamische ontwerp van de SF1000 blijkt niet te zijn wat de formatie uit Maranello ervan verwacht had. In Hongarije kan Ferrari pas met een serieuze update aan de start verschijnen.

Tijdens de wintertests kwam de Ferrari SF1000 al niet zo goed uit de verf. Op veel fronten kwam Ferrari te kort vergeleken met Mercedes en Red Bull-Honda. De laatste weken werd er vanuit Italië steeds meer getemperd over de verwachtingen voor de seizoensopener in Oostenrijk. En nu komt de aap uit de mouw. Zo blijkt uit de officiële preview van het team, waar Mattia Binotto een en ander uit de doeken doet.

Sprekend over het aanstaande raceweekend op de Red Bull Ring, zegt de Ferrari-teambaas: "De auto die we dit weekend laten rijden zal dezelfde configuratie zijn als die we aan het eind van de tests in Barcelona gebruikte. Dat betekent niet dat we in de zeer beperkte tijd van slechts vijf en halve week, waarin we aan de auto konden werken, met onze duimen hebben zitten draaien."

"De waarheid is dat de uitkomst van de tests ons ertoe heeft gebracht een belangrijke koerswijzigingen door te voeren op het gebied van ontwikkeling en vooral op aerodynamisch gebied", vervolgt Binotto. "We moesten eerst begrijpen waarom we niet de resultaten behaalden die we hadden verwacht. Het zou contraproductief zijn geweest om door te gaan in de richting die we hadden gepland, wetende dat we onze doelen niet zouden hebben bereikt. Daarom hebben we besloten een nieuwe aanpak te bedenken wat de gehele auto betreft, wetende dat niet alles klaar zou zijn voor de eerste race."

Sebastian Vettel en Charles Leclerc beginnen aanstaande vrijdag aan een raceweekend waarin ze alle zeilen moeten bijzetten om er het beste van te maken. En ze mogen alleen maar hopen dat Racing Point niet al te veel profijt heeft van hun 'kopie' van de Mercedes van 2019, de W10.

Ferrari heeft zichzelf tot doel gesteld dat ze in Hongarije, waar de derde race van 2020 wordt gehouden, de updates op de SF1000 door te voeren. Pas vanaf dat GP-weekend hoopt de Scuderia stappen voorwaarts te zetten.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.