Mattia Binotto denkt dat het 'concurrentieniveau hoger is dan ooit'

Mattia Binotto denkt dat het 'concurrentieniveau hoger is dan ooit'
© Ferrari F1

Ferrari eindigde in 2019 als tweede in het kampioenschap voor Formule 1 constructeurs, maar bij de coureurs moest de formatie Max Verstappen er met de derde plek - achter het Mercedes-duo - vandoor zien gaan. Ondanks de resultaten is teambaas Mattia Binotto helemaal tevreden over het Formule 1-team uit Maranello.

Binotto weet dat het concurrentieniveau, na het 2019-seizoen - waar regelmatig forse strijd met Mercedes en Red Bull werd geleverd - in 2020 nog hoger ligt. Tegenover het Italiaanse Cavallino zegt de Zwitserse teambaas er het volgende over: "Ik denk dat het niveau van de concurrentie nog nooit zo hoog is geweest. Ook al hebben we alles in huis om het goed te doen, we nemen niets voor lief, want we weten dat onze tegenstanders - net als wij - hun uiterste best doen om te blijven verbeteren."

Ook wordt met de techniek niet altijd het gewenste resultaat behaald, Ferrari voelt zich enorm gesteund door de enorme schare Ferrari-fans die wereldwijd het team toejuichen. "We hebben een voordeel op de concurrenten en dat zijn onze uitzonderlijke fans en die fanbase willen we kosten wat kost koesteren", vertelt Binotto, die zich nog goed herinnert hoe de Scuderia het in de eerste helft van 2019 alles behalve makkelijk had. Maar de overwinningen na de zomerstop - in België, Italië en Singapore - maakten veel goed. "Ook al hebben we de wereldtitel niet gewonnen, die overwinningen waren heel speciaal voor onszelf en onze fans."

Los van de resultaten uit 2019 is Binotto tevreden met het team en de sfeer die momenteel heerst binnen de muren van het hoofdkantoor in Maranello heerst. "Ik ben erg blij hoe de teamgeest is gegroeid. We zijn een verenigd en compact team, inclusief onze coureur, ondanks wat in de media werd geïnsinueerd", aldus de vijftigjarige Ferrari-teambaas. De lucht tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc is na hun aanvaring op de baan in Brazilië, waardoor geen van beiden de eindstreep haalde, volledig geklaard. Ferrari is klaar voor 2020.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.