Martin Brundle: "Kampioenschap nog niet voorbij"

Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle denkt dat Formule 1-kampioenschap nog open ligt. Ook al leidt Lewis Hamilton het kampioenschap, Ferrari blijkt de laatste twee Grands Prix sneller te zijn dan Mercedes. Ook ziet de Sky Sports reporter de Red Bulls roet in het eten gooien van Lewis Hamilton.

Martin Brundle: "Kampioenschap nog niet voorbij"
Foto: Max Verstappen en Daniel Ricciardo (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Mercedes kwam in Singapore en ook in Maleisië duidelijk snelheid te kort, vooral tijdens de longruns is er een groot probleem bij Mercedes blootgelegd.

"Mercedes had het in Singapore erg lastig. Door puur geluk [de startcrash] kwam Lewis aan de leiding en wist hij de race te winnen", aldus Martin Brundle op de website van Sky Sports. "Ook in Maleisië kwam Hamilton racesnelheid te kort en daar is hij best wel een beetje van geschrokken."

Er staan nog vijf Grands Prix op de agenda en in principe hoeft Lewis Hamilton de resterende races alleen maar als tweede te eindigen en dan zou de Brit zijn vierde wereldtitel moeten veiligstellen. Maar dat lijkt eenvoudiger dan het is, ook Red Bull zou zich wel eens kunnen gaan bemoeien met de uitkomst van het kampioenschap.

"We kunnen in nog tenminste één race op het zelfde niveau als hen - Mercedes en Ferrari - kunnen presteren", voorspelt Daniel Ricciardo na de race in Sepang. De Australische teamgenoot van Max Verstappen doelt daarmee op de Grand Prix van Japan.

Martin Brundle is het daar mee eens. "Het kampioenschap is nog niet voorbij", aldus Brundle. "Lewis [Hamilton, red.] wist dat hij een grote kans had om de voorsprong met Vettel te vergroten en dat kon hij niet voor elkaar krijgen", vertelt Brundle.

"Ferrari is momenteel gewoon sneller dan Mercedes en dan heb je ook nog de Red Bulls. Zij zouden ook in Japan oppermachtig moeten zijn. Red Bull moet minimaal tussen Ferrari en Mercedes kunnen komen en daarmee nog wat leed voor Mercedes kunnen toevoegen", aldus Brundle.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race