Martin Brundle: "Hamilton leek sowieso de snelste van de twee"

Voor het eerst sinds jaren hebben weer eens mogen genieten van een snoeiharde strijd om de zege. Lewis Hamilton zei het niet met woorden, maar toen de Brit uit zijn W10 stapte was hij zichtbaar vermoeid. Het had er alle schijn van dat de Brit dit keer serieus moest knokken voor de overwinning.

Martin Brundle: "Hamilton leek sowieso de snelste van de twee"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen maakte in Hongarije een goede start mee, iets wat de afgelopen races niet het geval was geweest, en kon als eerste bocht 1 bereiken. Hamilton werd in de eerste bochten nog wat tegengewerkt door teamgenoot Valtteri Bottas, maar daarna ging het tussen Verstappen en Hamilton.

Max Verstappen leidde de race op Hungaroring tot aan ronde 67 en daarna was het Lewis Hamilton die de race als winnaar afsloot. Het duo reed met overmacht weg van de rest van het veld. Inclusief de Ferrari's werd iedereen op meer dan een minuut gereden. Achter de Ferrari's werd iedereen zelfs op minimaal een ronde gezet.

De echte racefans hebben genoten van het gevecht tussen de teams van Mercedes en Red Bull Racing en Lewis Hamilton en Max Verstappen. Ook al heeft Max Verstappen zijn pole niet kunnen verzilveren, het was een geweldig spannende race en zo willen we ze vaker zien.

Ook Martin Brundle genoot met grote teugen van het gevecht tussen de twee kemphanen. De verslaggever van Sky Sports F1 schrijft in zijn column: "We kregen een geweldig gevecht voorgeschoteld tussen Lewis Hamilton en zijn voornaamste rivaal Max Verstappen. Het duel was het toonbeeld van snelheid, precisie en vaardigheid. Dat gevecht sprak gewoon tot ieders verbeelding."

Max Verstappen moest in ronde 67 zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Verstappen reed op 45 ronden oude banden en kon Hamilton niet achter zich houden. In bocht 1 stak de Brit hem voorbij. "Het was voor Max teveel gevraagd om de wereldkampioen achter zich te houden op z'n versleten banden. Maar ook zonder die strategische gok - van Mercedes - leek Hamilton de snelste van de twee, dus mogelijk had hij de race sowieso gewonnen", aldus de voormalig Formule 1-coureur.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race