Martin Brundle: "Dergelijke contracten bevatten altijd clausules"

Martin Brundle: "Dergelijke contracten bevatten altijd clausules"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Dinsdag 7 januari werd de verrassend vroege verlenging van de overeenkomst tussen Max Verstappen en het Formule 1-team van Red Bull wereldkundig gemaakt. In principe blijft de Nederlander tot en met eind 2023 verbonden aan het Oostenrijkse team.

Max Verstappen heeft zijn verbintenis met Red Bull vroeg in het jaar verlengd. Eerder werd nog aangenomen dat de sterrijder van het Formule 1 team uit Milton Keynes pas na de derde Grand Prix van 2020 zijn beslissing zou maken. Maar dinsdag was de kogel al door de kerk. Max Verstappen is overtuigd van de toekomstplannen van Red Bull-Honda en heeft alle vertrouwen in het nieuwe GP-seizoen, maar ook in de toekomstplannen voor na 2020, wanneer de reglementen volledig op de schop gaan.

Ondanks dat het Duitse Auto Bild denkt te weten dat het nieuwe contract van Max Verstappen één ontsnappingsclausule bevat - en die clausule laat weten dat: 'Red Bull moet Max Verstappen een concurrerende motor geven' - weet Martin Brundle dat er meer clausules in dergelijke Formule 1 contracten opgenomen zijn. "Er kunnen ook garanties worden gegeven of bepaalde sleutelpersonen wel of niet in het team blijven, zoals bijvoorbeeld [teambaas] Christian Horner en [ontwerper] Adrian Newey en zo zijn er nog meer mensen die eventueel onmisbaar zijn voor de betrokkenen", aldus Brundle op de website van Sky Sports.

Maar tegenover Auto Bild is Red Bull-sportadviseur Helmut Marko positief gestemd. "Momenteel hebben we met Honda een motor die concurrerend is, en ik ben ook optimistisch dat ze [ook na 2021] verder zullen gaan", aldus Marko, die verder niet rept over andere zaken, die van invloed kunnen zijn op de hernieuwde overeenkomst tussen Verstappen en Red Bull.

Een ding staat vast: Max Verstappen heeft zijn contract met Red Bull Racing verlengd met drie jaar en laten we vooral hopen dat er geen enkele clausule aangesproken hoeft worden en dat we een geweldige periode in de Formule 1 - met Max Verstappen en Red Bull-Honda - tegemoet gaan.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.