Martin Brundle: "Charles Leclerc is de volgende Ayrton Senna"

Charles Leclerc blijft indruk maken in de Formule 1. De Monegask, die vorig jaar met overmacht het Formule 2-kampioenschap op zijn naam zette, maakte in maart 2018 zijn debuut tijdens de Grand Prix van Australië. Nu, na zeven races, staat Leclerc op een keurige zeven positie in de tussenstand om het wereldkampioenschap.

Martin Brundle: "Charles Leclerc is de volgende Ayrton Senna"
©Sauber F1

Er lijkt een roemrijke Formule 1- carrière in het verschiet te liggen voor de 20-jarige Monegask. Hij laat keer op keer zijn Sauber-teamgenoot Marcus Ericsson ver achter zich, zowel in de kwalificaties als in de races. Inmiddels heeft Leclerc al tien WK-punten bij elkaar geharkt en de zijn meer ervaren teamgenoot Ericsson scoorde tot op heden twee punten.

'Leclerc is de volgende Senna'

Voor Martin Brundle is het glashelder. De voormalig Formule 1-coureur en huidig reporter voor Sky Sports ziet in Charles Leclerc de volgende Ayrton Senna. "Hij heeft iets wat de andere coureurs niet hebben", aldus Brundle.

Volgens Martin Brundle bewandeld Leclerc momenteel een soortgelijke weg als Ayrton Senna. Ayrton Senna begon zijn carrière ook bij een B-team, Toleman. Overigens liepen Fernando Alonso (Minardi) en Michael Schumacher (Jordan) over een soortgelijk pad richting grote successen.

"Hij [Charles Leclerc] begint bij Sauber, net als [Fernando] Alonso en [Mark] Webber bij Minardi, Senna bij Toleman en [Michael] Schumacher bij Jordan", vertelt Brundle.

"Hij is echt een uitzonderlijk talent. Normaliter neemt Ferrari geen risico's met jonge coureurs, zoals in het verleden is gebleken, maar deze filosofie zou wel eens kunnen veranderen", laat Brundle weten.

Martin Brundle liet eerder al weten dat hij vindt dat Ferrari Kimi Räikkönen zou moeten vervangen voor 2019. De Brit noemde onder andere Charles Leclerc als een potentiële opvolger van de 38-jarige Fin.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET