Marlboro zichtbaar op de Ferrari, Australië stelt onderzoek in

Marlboro, West en Mild Seven zijn stuk voor stuk bekende tabaksproducenten die jarenlang actief waren als sponsor in de Formule 1. Wie herinnert zich niet de kleuren van de McLaren-Honda die dominant reclame maakte voor Marlboro waarna Ferrari gedurende de jaren 90 volgde. Een wet die sinds 2007 van kracht is, heeft deze vorm van sponsoring de kop ingedrukt maar Marlboro is terug met een "schuilnaam" en iedereen weet wie het is.

Marlboro zichtbaar op de Ferrari, Australië stelt onderzoek in
©Scuderia Ferrari

Vanaf de Japanse Grand Prix vorig jaar reed Ferrari met een nieuwe sponsorsticker op de bolide. Op de motorkap is overduidelijk de naam Mission Winnow te zien. Ook op de overalls van de coureurs was de benaming duidelijk zichtbaar. Australië organiseert op 17 maart de eerste Grand Prix van het seizoen, maar de Australische autoriteiten stelt nu een onderzoek in met betrekking tot deze sponsor. De wet die in 2007 wereldwijd werd ingevoerd, verbiedt namelijk tabaksreclame en Mission Winnow lijkt daardoor tegenstrijdig te zijn met dit wetsartikel.

De Formule 1 organisatie en andere landen hebben nog geen reactie gegeven over deze actie van moederbedrijf Philip Morris. Er is de afgelopen jaren wel vaker gesproken over diverse merken die schadelijk "kunnen" zijn voor de gezondheid. Williams reed de afgelopen seizoenen met Martini als hoofdsponsor en ook Johnny Walker is prominent aanwezig geweest. Verder wordt er ook steeds vaker met argusogen gekeken naar energiedrankjesfabrikanten. Red Bull heeft haar eigen team, maar nu is ook Rich Energy betrokken bij Haas.

We gaan ongetwijfeld nog wel het een en ander horen over de Australische organisatie met betrekking tot Philip Morris.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Ayrton SennaCharles LeclercF1 GP Australië 2019MarlboroMcLaren-HondaMichael SchumacherPhilip MorrisScuderia FerrariSebastian Vettel
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.