VT123 okt - 12:00
VT223 okt - 16:00
VT324 okt - 12:00
QUALI24 okt - 15:00
RACE25 okt - 14:10

Marko wil de meest complete teamgenoot voor Verstappen

Marko wil de meest complete teamgenoot voor Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks de bijzonder slechte race voor de Eifel GP geniet Alexander Albon nog altijd het vertrouwen van de Red Bull-teamleiding. Albon mag zich ook na zijn rampzalige weekend in de Eifel nog altijd bewijzen. Dat is althans de mening van Helmut Marko.

Alexander Albon heeft het zich tijdens de race op de Nürburgring niet makkelijk gemaakt. De Britse Thai reed een rommelige race, benadeelde Daniil Kvyat en viel in ronde 24 uit. Daarnaast ontving de Red Bull-coureur ook nog eens 2 strafpunten op zijn racelicentie voor zijn bijdrage aan de uitvalbeurt van Kvyat. Het was een ronduit waardeloze race van Albon.

Ondanks dat Helmut Marko niet ontkent rond te kijken naar een eventuele nieuwe teamgenoot voor Max Verstappen, geeft hij Albon nog altijd het voordeel van de twijfel. "Albon zat op de Nürburgring heel dicht bij Verstappen", laat Marko weten tegenover Motorsport Magazin. "En we hebben helemaal geen haast."

In een Haas-stoeltje is niet iedereen geïnteresseerd, maar ook die zitjes zijn min of meer bezit.

"De coureurs jullie [de Duitse en Britse media] aan onze cockpit [het Red Bull-zitje naast Verstappen] verbinden, zijn allebei beschikbaar", gaat Marko verder - doelend op Sergio Pérez en Nico Hülkenberg. "Voor zover ik weet zijn zo goed als alle andere stoeltjes vergeven. In een Haas-stoeltje is niet iedereen geïnteresseerd, maar ook die zitjes zijn min of meer bezit."

Op de vraag wie van de twee, Hülkenberg of Pérez, volgend jaar de betere teamgenoot voor Max Verstappen is, antwoordt de 77-jarige Oostenrijker: "We nemen de coureur die het meest voor het team kan betekenen. Op dat gebied analyseren we hen zeer nauwkeurig. Het gaat er niet om aam welke coureur ik de voorkeur geef, maar wie het meest compleet is."

"Voorlopig gaan we bekijken hoe Albon zich verder ontwikkelt", aldus de Red Bull-sportadviseur.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Wie moet volgens jou de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen worden?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.