VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Marko: "We reden met een te stijf chassis in Singapore"

Marko: "We reden met een te stijf chassis in Singapore"
© Pirelli

Het lek is boven bij Red Bull Racing. Het hele weekend kon Max Verstappen onvoldoende grip vinden. De oorzaak is intussen boven water. Volgens Helmut Marko werd het probleem veroorzaakt door verkeerde informatie uit de simulator.

Max Verstappen behaalde een teleurstellend resultaat in de kwalificatie in Singapore. De Red Bull-coureur moest genoegen nemen met de vierde startplek, terwijl hij zich had voorgenomen om een plek op de eerste startrij te pakken.

Misleidende informatie uit de simulator zou de oorzaak zijn dat de Oostenrijkse renstal afgelopen weekend niet de race op Marina Bay heeft kunnen winnen. Dit laat Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko weten aan het Oostenrijkse ORF.

Red Bull Racing had op papier de Grand Prix van Singapore kunnen winnen. De Oostenrijkse renstal ging er dan ook vanuit dat Max Verstappen de Grand Prix had kunnen winnen. Maar Verstappen kwam niet verder dan de derde plek, en finishte achter de twee Ferrari's.

Meer dan de vierde startplek en de derde plek in de race zat er voor Max Verstappen niet in, zo laat Marko weten. "Nee, ik kan er een heel verhaal van maken, maar nee. Het probleem zat 'm in de simulator. We zijn er totaal door misleid."

"De simulator is de basis voor het raceweekend, dus als daar iets fout gaat dan heb je een probleem. Het punt is dat we ons chassis veel te stijf hebben afgesteld, waardoor we stabiliteit misten. En we hadden te weinig downforce", aldus Marko.

Het is overigens niet de eerste keer dat Red Bull zich laat misleiden door de simulator. Begin 2018 kampte de renstal uit Milton Keynes ook al met problemen, waardoor de RB14 in eerste instantie niet goed genoeg was, om mee te doen met de andere top teams.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.