Marko: "We reden met een te stijf chassis in Singapore"

Het lek is boven bij Red Bull Racing. Het hele weekend kon Max Verstappen onvoldoende grip vinden. De oorzaak is intussen boven water. Volgens Helmut Marko werd het probleem veroorzaakt door verkeerde informatie uit de simulator.

Marko: "We reden met een te stijf chassis in Singapore"
© Pirelli

Max Verstappen behaalde een teleurstellend resultaat in de kwalificatie in Singapore. De Red Bull-coureur moest genoegen nemen met de vierde startplek, terwijl hij zich had voorgenomen om een plek op de eerste startrij te pakken.

Misleidende informatie uit de simulator zou de oorzaak zijn dat de Oostenrijkse renstal afgelopen weekend niet de race op Marina Bay heeft kunnen winnen. Dit laat Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko weten aan het Oostenrijkse ORF.

Red Bull Racing had op papier de Grand Prix van Singapore kunnen winnen. De Oostenrijkse renstal ging er dan ook vanuit dat Max Verstappen de Grand Prix had kunnen winnen. Maar Verstappen kwam niet verder dan de derde plek, en finishte achter de twee Ferrari's.

Meer dan de vierde startplek en de derde plek in de race zat er voor Max Verstappen niet in, zo laat Marko weten. "Nee, ik kan er een heel verhaal van maken, maar nee. Het probleem zat 'm in de simulator. We zijn er totaal door misleid."

"De simulator is de basis voor het raceweekend, dus als daar iets fout gaat dan heb je een probleem. Het punt is dat we ons chassis veel te stijf hebben afgesteld, waardoor we stabiliteit misten. En we hadden te weinig downforce", aldus Marko.

Het is overigens niet de eerste keer dat Red Bull zich laat misleiden door de simulator. Begin 2018 kampte de renstal uit Milton Keynes ook al met problemen, waardoor de RB14 in eerste instantie niet goed genoeg was, om mee te doen met de andere top teams.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race