Marko 'waarschuwt' Gasly na de tweede testcrash

Marko 'waarschuwt' Gasly na de tweede testcrash
©Getty Images / Red Bull Contentpool
8 mrt 2019 - 19:07
Ries Boogert
DELEN

Dr. Helmut Marko heeft Pierre Gasly gewaarschuwd om voorzichtiger te werk te gaan. Tijdens de wintertests crashte de nieuwkomer bij Red Bull Racing tot tweemaal toe. De tweede keer dat de Fransman crashte bleef niet zonder gevolgen.

Helmut Marko heeft de leiding over de Red Bull-renstallen, Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso. De Oostenrijkse rechterhand van teameigenaar Dietrich Mateschitz heeft "minimaal vijf overwinningen" van Red Bull Racing voor ogen.

"In zekere zin maken we ook kans op het wereldkampioenschap", verklaarde Marko tegenover het APA persbureau. De Oostenrijker liet ook weten dat het overstappen van Renault naar Honda "het beste" besluit is wat het team kon nemen.

Een ander besluit wat het team nam, nadat Daniel Ricciardo de formatie verliet en naar Renault vertrok, was het promoveren van Pierre Gasly. De Fransman heeft er een jaar opzitten bij Toro Ross en is met ingang van 2019 de teamgenoot van Max Verstappen.

Helaas bleek al snel dat Gasly niet zoveel ervaring heeft als Max Verstappen. De Fransman kwam tijdens de testdagen tweemaal tot een crash. "Na de tweede crash hadden we geen reserve onderdelen meer, dus toen kon Max bijna niet meer tijden op de laatste dag", aldus Marko.

Niettemin geeft de Red Bull-baas ook aan dat Gasly en Verstappen op de zelfde manier worden behandeld. "Daaraan verandert niets, maar we hebben kunnen zien dat Gasly nog niet op het niveau van Verstappen zit. Maar daar hadden we ook rekening mee gehouden", voegt Marko toe.

Hoe denkt Marko over het optreden van Gasly tijdens de wintertests denkt? "Los van de twee crashes was het helemaal perfect. Maar vooral de tweede crash deed ons behoorlijk pijn. Hij moet voorkomen dat dat nog eens gebeurt", besluit Helmut Marko.

DELEN
Meer nieuws
MEEST GELEZEN
GP van Spanje over
dgn uur min sec
F1 GP Spanje
vrijdag 10 mei 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 11 mei 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 12 mei 2019
Race 15:10 - 17:10
Montmeló / F1-weer
Circuit de Barcelona-Catalunya / 4,655 km
Race: 66 ronden / 307,104 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN