Marko voorspelt dat Steiner in 2021 een zware taak wacht

Günther Steiner gaat volgens Helmut Marko een zwaar seizoen tegemoet. In gesprek met het Duitse RTL voorspelt de Oostenrijker dat de rookies van Haas F1 elkaar zullen willen overtreffen. Dat zou volgens de Red Bull-voorman wel eens voor spanningen kunnen zorgen.

Marko voorspelt dat Steiner in 2021 een zware taak wacht
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Dr. Helmut Marko komt aan op Circuit Mugello - vrijdag 11 september 2020

Toen Kevin Magnussen en Romain Grosjean nog de rijders line-up van Haas vormden moest Günther Steiner geregeld tussen beiden springen om als scheidsrechter optreden. Het duo Magnussen en Grosjean hebben de Formule 1 nu verlaten en gingen als vrienden uit elkaar. Maar nu ligt er een nieuwe uitdaging voor de Haas-teambaas.

In 2021 zullen Mick Schumacher en Nikita Mazepin de rijders line-up van Haas F1 vormen. Beide coureurs komen uit de Formule 2, waar Mick Schumacher in 2020 na twee seizoenen kampioen werd. Mazepin eindigde in datzelfde kampioenschap als vijfde. De Rus zal zich willen bewijzen en dat geldt natuurlijk ook voor Mick Schumacher.

Volgens Helmut Marko vormen Schumacher en Mazepin, die als rookie bij een team beginnen in de Formule 1, de perfecte combinatie om voor vuurwerk te zorgen en dat Steiner zijn handen vol heeft aan het rijderspaar. Beiden zullen willen laten zien wat ze waard zijn.

"Ik hoop echt dat Steiner het allemaal onder controle weet te houden", zei Marko tegen RTL. "Met coureurs die alleen maar om hun eigen prestaties geven kom je er als team niet. Je moet je als team ook op technisch gebied blijven ontwikkelen en daar heb je de coureurs voor nodig op dit niveau."

De 77-jarige Red Bull-adviseur ziet wel voor zich dat Mick Schumacher in 2021 niet zo snel goed uit de verf zal komen. Dat bleek eerder al in zijn carrière, F3 en F2, waar hij tenminste een eerste jaar nodig heeft om te acclimatiseren. "Hij [Mick Schumacher] zal het zijn eerste seizoen niet makkelijk hebben", voorspelt Marko.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Günther SteinerHelmut MarkoMick SchumacherNikita Mazepin
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.