VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Marko over voorbereiding Red Bull: "Alles loopt op rolletjes"

Marko over voorbereiding Red Bull: "Alles loopt op rolletjes"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Morgen (vrijdag) over drie weken begint om 11:00 uur de eerste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk. De voorbereidingen voor het eerste F1-weekend van 2020 zijn in volle gang. Helmut Marko laat weten dat alles volgens plan verloopt bij Red Bull Racing.

Terwijl de voorbereidingen voor het eerste GP-weekend in Oostenrijk in volle gang zijn laat dr. Helmut Marko weten dat alles onder controle is. "Alles loopt op rolletjes", laat Marko weten tegenover F1-Insider.com. "Alles wat nu nog rest is rustig blijven."

Seizoen 2020 belooft intens en spannend te worden. In een tijdvak van twee maanden worden er maar liefst acht races gereden. De Formule 1 is in die twee maanden te gast op zes circuits. In Oostenrijk en Groot-Brittannië worden twee races verreden.

De hoeveelheid races in twee maanden doet Marko beseffen dat het seizoen spannend gaat worden. "Omdat we momenteel niet weten hoeveel races er gereden gaan worden, is elk raceweekend nu nog belangrijker dan normaal al het geval is", zei Marko. "Het heeft bijna iets weg van een WK-finale."

"Daarom is betrouwbaarheid een sleutel tot succes en het winnen van het wereldkampioenschap. Welke uitvalbeurt kan je het kampioenschap kosten en dat zelfde geldt voor rijdersfouten natuurlijk."

Volgens de 77-jarige Oostenrijker zal het duel om de wereldtitel door Mercedes en Red Bull Racing uitgevochten worden. "We verwachten een duel tussen Mercedes en ons team. Ferrari is naar onze mening niet op het niveau om tot de koplopers te behoren", aldus Marko.

Terwijl Mercedes deze week twee F1-tests heeft uitgevoerd op Silverstone, heeft ook Ferrari ook aangekondigd om op haar eigen circuit Fiorano te gaan testen in een twee jaar oude bolide. Maar dat is voorlopig niet weggelegd voor de coureurs - Max Verstappen en Alex Ablon - van Red Bull Racing, want in 2018 reed de formatie uit Milton Keynes nog met Renault-motoren en die zijn niet meer voor handen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.