Marko over salariseis Hamilton: "Geen enkel team gaat dat betalen"

Marko over salariseis Hamilton: "Geen enkel team gaat dat betalen"
© LAT Images/Mercedes F1

Volgens onbevestigde berichten heeft Lewis Hamilton een buitengewoon hoge salariseis bij Mercedes neergelegd. Het contract met Mercedes loopt eind dit jaar af en Hamilton zou naar verluidt 120 miljoen dollar voor twee seizoen hebben geëist van Mercedes.

Volgens Red Bull-talentscout Helmut Marko is het niet ondenkbaar dat Il Corriere dello Sport - de Italiaanse krant die vorige week met de berichten over de extreme salariseis van de zesvoudig wereldkampioen op de proppen kwam - het bij het rechte eind heeft en dat de salariseis klopt. Maar Marko denkt in gesprek met Auto Bild niet dat Mercedes op een dergelijke salariseis ingaat, zeker nu de Zuid-Duitse autofabrikant bezuinigingen heeft aangekondigd. Vanaf heden tot en met 2022 wil Mercedes 1 miljard dollar bezuinigen en daarin past zeker niet de salariseis van Hamilton.

"Kijk, Lewis is zesvoudig wereldkampioen en is van groot belang voor het merk Mercedes, zowel op sportief gebied en als het gaat om marketing", aldus Marko. "Ik denk dat hij weet wat hij waard is, want anders kom je niet met zulke bedragen op de proppen. Ik geloof alleen niet dat er een team is, en zelfs Mercedes niet, wat zo'n bedrag wil uitgeven voor een coureur. Ferrari misschien...?"

Lewis Hamilton wordt, naast de geruchten over zijn extreme salariseis, ook in verband gebracht met Ferrari. Maar die geruchten lijken de laatste tijd minder hardnekkig dan eind vorig jaar. De tijd zal uitwijzen of het een of het ander waar is. Wordt absoluut vervolgd.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.