'Niets is onmogelijk voor Sergio'

Marko over Red Bull-rijdersduo: "Even zien hoe ze zich in de race gedragen"

Max Verstappen heeft in Sergio Perez een nieuwe teamgenoot gekregen. Voorlopig kan het duo het redelijk goed met elkaar vinden. Maar Helmut Marko houdt nog even een slag om de arm. "Laten we eens zien hoe ze zich gedragen in de race", aldus de Red Bull-sportadviseur.

Marko over Red Bull-rijdersduo: "Even zien hoe ze zich in de race gedragen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Sergio Perez en Max Verstappen tijdens filmdag op Silverstone 24 februari 2021.

Er is nog niet veel interactie geweest tussen Max Verstappen en Sergio Perez. Maar voorlopig ziet dr. Helmut Marko dat alles op rolletjes loopt tussen de twee coureurs, waarvan bekend is dat het kemphanen zijn op de baan. Met de komst van Perez krijgt de Nederlandse coureur sinds 2018 weer een teamgenoot die hem wellicht kan pushen.

"Er zijn tot nu toe geen conflicten geweest [tussen Verstappen en Perez], alles verloopt zoals het zou moeten gaan. Laten we eens kijken hoe onze twee coureurs zich gedragen in de race", zei Marko tegen de Oostenrijkse pers. "Je kunt verwachten dat ze geen van beiden iets aan de ander zullen geven: Max wil slagen en Perez wil aantonen dat velen het bij het verkeerde eind hadden om hem te onderschatten."

Sergio Perez goed in het team opgegaan

Helmut Marko is onder de indruk van de snelheid waarmee Sergio Perez is opgegaan in het Red Bull-team. De 31-jarige Mexicaan is de plaatsvervanger van Alexander Albon en van hem wordt veel verwacht. De Oostenrijkse sportadviseur van Red Bull onderstreept de uitstekende manier van aanpak van Perez.

"Ik kan niet anders zeggen dan dat Sergio zeer goed opgegaan is in het team is", voegt Marko toe. "Hij heeft ons al waardevolle informatie kunnen verstrekken, vooral over de Mercedes-motor. Je beseft meteen dat hij al tien jaar in de Formule 1 zit, zijn ervaring springt in het oog ."

"We moeten zien of het duo [Verstappen en Perez, red.] goed samenwerkt en of ze zo competitief zijn als we hopen en willen dat ze zijn. Maar met het oog op volgend seizoen is niets onmogelijk voor Sergio", sluit Marko af.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Helmut MarkoMax VerstappenRed Bull F1Sergio Perez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.