Marko over Pierre Gasly: "Foutloos en op niveau Sainz"

Tijdens de Grand Prix van Maleisië maakte Pierre Gasly zijn Formule 1-debuut. De Fransman reed een foutloos weekend en wist zelfs tijdens de eerste vrije training, die in de regen werd gereden, een goede indruk bij dr. Helmut Marko achter te laten. "Ik was in het bijzonder onder de indruk van zijn prestatie op de natte baan", aldus Marko tegenover het Duitse Auto Motor und Sport.

Marko over Pierre Gasly: "Foutloos en op niveau Sainz"
Foto: Pierre Gasly #10 (Toro Rosso) - Bron: Red Bull Contentpool

De eerste vrije training in Sepang werd onder natte omstandigheden verreden en Pierre Gasly werd tijdens de eerste officiele sessie direct voor de leeuwen gegooid, maar het verging de Fransman erg goed. "Tijdens de verregende sessie vloog hij onverschrokken over de baan", aldus Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko. "Tijdens de eerste kwalificatie was hij slechts anderhalf tiende verwijderd van Sainz."

Maar ook over de gereden van race van de Fransman is de Oostenrijker erg tevreden. "Zijn optreden in de race was ook uitstekend. Hij werd vroeg naar binnen gehaald en daarna kwam hij alleen te rijden en waren zijn rondetijden foutloos, op het zelfde niveau als die van Sainz", aldus Marko.

Lees hieronder verder

Even was het nog niet zeker of Pierre Gasly ook in Suzuka uit zou komen voor Toro Rosso, maar daarover bestaat geen twijfel meer. Daarnaast heeft Gasly ook aangegeven dat hij zijn kansen voor het Japanse Super Formula-kampioenschap zou laat schieten - mocht hij de kans krijgen - om deel te nemen aan de Grand Prix van Amerika.

Het Grand Prix-weekend in het Texaanse Austin valt samen met de finale race voor de Super Formula in Japan. Gasly staat momenteel tweede in het Japanse kampioenschap en maakt serieuze kans om daar de titel te pakken, maar Gasly heeft al aangegeven dat hij liever uitkomt in de Formule 1.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Carlos Sainz jr.Dr. Helmut MarkoF1 GP AmerikaF1 GP JapanF1 GP MaleisiëPierre GaslyToro Rosso
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.