Marko over de seizoensopener: "Geweldige reclame voor Oostenrijk"

Marko over de seizoensopener: "Geweldige reclame voor Oostenrijk"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Officieel is het nog niet bekendgemaakt, maar vrijdag werd duidelijk dat de overheid in Oostenrijk haar fiat heeft gegeven om de eerste twee grands prix in Spielberg te laten verrijden. Dat bleek na uitgelekt nieuws, wat werd opgepakt door onder andere de NOS.

Binnenkort wordt de officiële bekendmaking verwacht. De Oostenrijkse media verwacht vandaag al een aankondiging, maar het is aannemelijk dat daarmee wordt gewacht tot na de pinksterdagen, zoals de minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober donderdag tijdens een persconferentie liet weten.

In eerste instantie worden de eerste races van 2020 zonder publiek verreden, zogenaamde 'spookraces'. Maar het belangrijkste is voor de Formule 1 en de teams dat er weer geracete gaat worden en ze hebben, zoals het er nu naar uitziet, een datum om naar uit te kijken.

Als alles goed verloopt, begint de eerste Formule 1-race op zondag 5 juli en wordt de tweede Grand Prix van Oostenrijk een week later op 12 juli gehouden. Hiervoor heeft de Formule 1-leiding haar uiterste best voor gedaan. Maar ook Helmut Marko heeft met de positieve ontwikkelingen alles te maken gehad.

Pakket met strikte regels

De Formule 1-races in Spielberg kunnen gehouden worden, omdat de sport aan alle eisen voldoet, die door de Oostenrijkse overheid zijn opgelegd. Zo worden teamleden vanuit eigen land overgevlogen naar de luchthaven Zeltweg, om zo de route naar Spielberg zo kort mogelijk te houden. Bovendien wordt iedereen na aankomst driemaal op Covid-19 getest, om vervolgens iedere twee dagen opnieuw getest te worden.

Red Bull-sportadviseur dr. Helmut Marko kan zijn geluk niet op. Hij is meer dan tevreden over het eerste GP-weekend van 2020 en meent dat Oostenrijk wereldwijd goed uit de verf zal komen. "Dit is het eerste wereldwijde sportevenement en het zal geweldige reclame zijn voor Oostenrijk en Stiermarken", aldus Marko tegenover ORF.

Na Oostenrijk richting Boedapest, Hongarije

Na Oostenrijk verplaatst het F1-circus zich naar Hongarije voor een enkele race, om vervolgens richting Silverstone in Groot-Brittannië af te reizen en opnieuw twee races te rijden. Als het goed is heeft de Britse premier Boris Johnson zijn ministers opdracht gegeven om er alles aan te doen om de Grands Prix op Silverstone te laten doorgaan, ondanks de nieuwe voorschriften, waarin wordt gesteld dat iedereen die de Britse eilanden wil aandoen, direct na aankomst twee weken in zelf-quarantaine moet verblijven.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.