Marko over contract met Verstappen: "In principe waterdicht"

Marko over contract met Verstappen: "In principe waterdicht"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vlak na de jaarwisseling werd bekendgemaakt dat Max Verstappen zijn verbintenis met Red Bull heeft verlengd tot en met 2023. Net als in ieder ander contract is er ook in de nieuwe overeenkomst een ontsnappingsclausule opgenomen.

'Max Verstappen haalt meer uit de Red Bull-bolide dan er in zit', was een veelgehoorde uitspraak in 2018 en 2019. De Nederlandse Formule 1-coureur presteerde gewoonweg beter dan voor mogelijk werd gehouden. Het is overduidelijk dat er aan de prestaties van Max Verstappen niets mis is en dat hij er klaar voor is om wereldkampioen te worden. En het management van Verstappen wil daarom - en dat is niet meer dan logisch - bepaalde clausules opgenomen zien in het contract van de Formule 1-coureur uit Limburg.

De benoemde ontsnappingsclausule is een onderdeel in een overeenkomst die de betrokken partijen de juridische mogelijkheid geeft om onder een contract uit te komen, omdat aan bepaalde voorwaarden niet voldaan wordt. In het geval van een contract tussen Red Bull en Max Verstappen zou er bijvoorbeeld opgenomen kunnen zijn dat wanneer Max Verstappen - ondanks zijn foutloze optreden - halverwege het 2021-seizoen niet in de top drie staat, hij al aan het eind van 2021 onder het contract met Red Bull uit kan en zo  bij een ander F1-team zijn diensten kan aanbieden.

Wat er feitelijk in de documenten van het contract tussen Verstappen en Red Bull is opgenomen is 'niet bekend'. Dergelijke inhoud en passages worden onder normale omstandigheden nooit met derden gedeeld. Wel lijkt Red Bull-sportadviseur dr. Helmut Marko tijdens een interview met Duitse media te hebben aangegeven dat er ook in het nieuwe contract een ontsnappingsclausule is opgenomen.

Tegenover Motorsport-Magazin legt Helmut Marko uit: "In principe is het een waterdicht contract, waarbij alles - bij normaal verloop - goed is geregeld. Het lastigste jaar - en daarin ligt Max hoe dan ook vast - is 2021."

Het is meer dan logisch dat Red Bull de Nederlander tenminste tot en met 2021 aan zich heeft willen binden. Maar het is daarnaast ook helemaal niet ondenkbaar dat er ook nog een extra clausule is opgenomen waarin Max Verstappen onder het contract uit kan, als Red Bull-Honda er in 2020 helemaal niets van bakt en hij bijvoorbeeld niet op het podium kan geraken. In zo'n voorbeeld zou Verstappen wellicht alsnog onder het contract voor 2021 uit kunnen komen.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.