VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Marko onder de indruk van Hülkenberg's Eifel GP: "Petje af"

Marko onder de indruk van Hülkenberg's Eifel GP: "Petje af"
© Racing Point | Nico Hülkenberg tijdens de kwalificatie voor de Eifel GP 2020

Terwijl Nico Hülkenberg een kop koffie zat te drinken in Keulen werd hij gebeld door Otmar Szafnauer. De Racing Point-teambaas vroeg of de Duitser onmiddellijk naar de Nürburgring wilde komen, om Lance Stroll te vervangen. "Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte", aldus de Hulk.

Maar het was geen grapje. Lance Stroll voelde zich niet goed en Hülkenberg moest zonder een meter gereden te hebben deelnemen aan de kwalificatie voor de Eifel Grand Prix. Hij eindigde als laatste, maar dat was volgens dr. Helmut Marko niet zo gek.

"Ik denk dat het ergste wat een coureur kan gebeuren is dat hij [zonder enige voorbereiding] in een auto moet klimmen voor de kwalificatie", zei Marko tegen SPORT1. "Je moet natuurlijk wel meenemen dat hij de Racing Point kent van de vorige races, maar het was zeker een moeilijke situatie."

"Geleidelijk aan verbeterde hij in de race, deed geen domme dingen en reed de auto naar een prima achtste plek. Wij hielden zijn tijden in de gaten. En langzaam maar zeker kwam hij steeds dichter bij de rondetijden van [Sergio] Pérez. Ik neem hier mijn petje voor af. Een geweldige prestatie", aldus de 77-jarige Oostenrijker.

Of Hülkenberg in aanmerking komt voor het felbegeerde stoeltje naast Max Verstappen? Dat ziet Marko niet zo snel gebeuren, laat hij weten tegenover Sky Deutschland. "De kans is heel erg klein. We proberen altijd uit onze eigen vijver [Red Bull-junioren] te vissen. Daarom we kunnen er niet zomaar vanuit gaan."

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.