Marko: "Max heeft een ongelooflijke aangeboren wagenbeheersing"

Marko: "Max heeft een ongelooflijke aangeboren wagenbeheersing"
© Pirelli

Sinds de Grand Prix van Canada 2018 lijkt er geen maat te staan op de prestaties van Max Verstappen. De Nederlander lijkt te zijn ontketend. Sinds Canada 2018 is Verstappen niet een keer uitgevallen of lager dan vijfde geëindigd.

In de afgelopen twaalf maanden, of 20 Grands Prix, stond Max Verstappen elf keer op het podium, waarvan driemaal als winnaar en daarvan tweemaal in de afgelopen drie races. "En hij is nog maar 21 jaar oud", aldus de Formule 1 op Twitter. Het ontgaat niemand dat de Red Bull-coureur vleugels heeft en niemand lijkt hem te gaan stoppen.

Dr. Helmut Marko was ook na de Grand Prix van Duitsland weer laaiend enthousiast over de ongekende prestatie van zijn sterrijder. "Max, reed opnieuw sensationeel", aldus Marko in gesprek met Auto Motor und Sport. "Hoe hij de 360-graden opving in Senna-stijl. Toen hij de ruimte kreeg was hij veel sneller dan wie dan ook. Ik wist ook niet dat hij voor de snelste raceronde ging, we hadden dat namelijk niet toegestaan, maar waarschijnlijk zat hij nog niet aan z'n limiet."

Max Verstappen is na zijn slippertje in Monaco 2018 alleen maar gegroeid. Helmut Marko kan het haarfijn uitleggen waarin Verstappen is gegroeid. "Zijn zelfdiscipline, zijn risicobeheer is beter geworden. Maar ook zijn bandenbeheer is erg goed. Als zijn engineer hem vertelt dat de linker voorband te heet wordt, dan past Max onmiddellijk zijn rijstijl aan, zonder dat hij langzamer wordt."

Marko vervolgt: "In een duel is hij onnavolgbaar. Dit in tegenstelling tot de Mercedes-coureur, zij zijn niet meer gewend aan duels op de baan. Max begrijpt ook dat hij de snelste hoeft te zijn in iedere vrije training. Vrijdag is een dag van voorbereiding. Natuurlijk zijn er af en toe tekenen van ontevredenheid als de rondtijden niet goed zijn, maar over het algemeen hebben Max en zijn engineer echt goede prestaties geleverd. Hun samenwerking is ontzettend goed", aldus Marko.

Helmut Marko denkt overigens niet dat de tijd die Max Verstappen doorbrengt in zijn privésimulator bijdraagt aan zijn succes op de baan. "Max heeft een ongelooflijke aangeboren wagenbeheersing, dat leer je niet in virtuele auto's. Dat staat te ver van de realiteit af.", vervolgt de Red Bull-sportadviseur. "Max wint ook niet altijd in de virtuele wereld. Nee, het beste voor Max was dat hij van zijn fouten van vorig jaar leerde en dat werd bevestigd met een reeks van drie podiums op rij."

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.