Marko is in zijn nopjes over snelle deal met Max Verstappen

Marko is in zijn nopjes over snelle deal met Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-sportadviseur Helmut Marko is in zijn nopjes met de contractverlening van Max Verstappen. Zo liet de Oostenrijker in een gesprek met Motorsport-Magazin weten. "Het is belangrijk om continuïteit te hebben", aldus de F1-talentscout.

Op 7 januari werd de contractverlenging met Max Verstappen wereldkundig gemaakt. Dat was opmerkelijk snel, want het werd algemeen aangenomen dat de Nederlandse Formule 1-coureur de eerste grands prix zou afwachten, om te beoordelen of hij in staat zou zijn om voor de wereldtitel te kunnen meevechten. Maar alle theorieën over een spannend silly season konden na 7 januari de prullenmand in.

"Voor iedere team is het van belang om een zeker continuïteit te hebben", aldus Marko tegenover Motorsport-Magazin. "En voor de coureur is het belangrijk om nergens anders aan te hoeven denken dan het racen en de techniek. Daarom hebben we gezegd 'hoe eerder, hoe beter'. We hebben eerst het contract met Honda verlengd en zijn er vervolgens snel met Max uitgekomen."

Marko is erg in zijn nopjes met de uitbreiding van de overeenkomst met Max Verstappen en heeft er goede hoop op dat Red Bull kan leveren wat beloofd is. "Wij zijn vooral zeer blij, dit geeft ons stabiliteit en geeft het hele team ook ongelooflijk veel motivatie, de sfeer is erg positief", aldus de zesenzeventigjarige Oostenrijker.

Marko heeft er nooit een geheim van gemaakt heeft dat het een van de doelen is om Max Verstappen de jongste wereldkampioen te laten worden. "We willen nu gaan oogsten na al het werk dat we in de opbouw hebben gestoken", aldus Marko.

Op woensdag 12 februari krijgt de Red Bull RB16 op Silverstone een shakedown en zal de nieuwe F1-bolide van Red Bull-Honda voor het eerst daglicht zien.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.