Marko: "Honda kan eind 2018 op niveau van Renault zitten"
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Marko: "Honda kan eind 2018 op niveau van Renault zitten"

21 mrt 2018 - 07:53
de redactie

Red Bull gelooft dat de aandrijflijn van Honda tegen het einde van het seizoen het zelfde niveau als de krachtbron van Renault heeft. Dit voedt de speculaties dat Red Bull Racing vanaf 2019 eventueel gebruik wil maken. Vanaf het huidig F1-seizoen 2018 maakt Toro Rosso gebruik van de Honda-motoren.

De verwachtingen van de Honda motor, die de afgelopen drie jaar de McLaren's aandreef, waren algemeen gezien niet ontzettend hoog. Maar na de wintertests in Barcelona heeft het er alle schijn van dat de Honda-motor veel betrouwbaarder is geworden. Zonder enige noemenswaardige problemen kon het team veel kilometers maken in Barcelona, en wisten Pierre Gasly en Brendon Hartley ook nog respectabele rondetijden te laten noteren.

Op puur vermogen loopt de hybride V6-turbo van Honda nog achter op de Renault-motor, maar volgens waarnemers is het verschil 'slechts' 15 pk. Volgens Red Bull-consultant dr. Helmut Marko zal de Japanse krachtbron dit verschil tegen het einde van het jaar hebben recht getrokken.

"Het Honda-pakket is technisch gezien erg interessant", zegt Helmut Marko op Autosport. "De motor is erg licht, en de betrouwbaarheid is er nu ook. Daarnaast wordt er continue hard gewerkt aan verbetering van de prestaties van de motor."

Red Bull Racing zal gedurende 2018 de ontwikkelingen van de Honda-motor in de Toro Rosso STR13 nauwlettend in de gaten houden. De teamleiding van de Red Bull-hoofdmacht heeft nog geen besluit genomen over welke krachtbron de Red Bull RB15 in 2019 zal aandrijven, maar daarvan hangt veel af van wat Honda voor Toro Rosso kan betekenen.

Red Bull-teambaas Christian Horner gaat de ontwikkelingen vol vertrouwen tegemoet. "We zitten op de eerste rang om te volgen hoe de Honda-motor zich ontwikkeld in de Toro Rosso, alles hangt af van de prestaties", zo laat Horner weten. "We willen de krachtigste motor achterin onze auto [RB15]."

DELEN
Meer nieuws
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEEST GELEZEN
17 mrt. 10:38 - F1
Toto Wolff: "Red Bull Honda vormt vanaf nu een gevaar"
17 mrt. 15:26 - F1
Daniel Ricciardo: "Onze auto hoort in de top acht thuis"
17 mrt. 08:21 - F1
Max Verstappen blij: "Een groot compliment aan het team en Honda"
17 mrt. 07:59 - F1
Uitslag: Race Formule 1 Grand Prix van Australië 2019
17 mrt. 19:13 - F1
Het steigerende paard zakt door zijn hoeven in Melbourne
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEER Formule 1
18 mrt. 16:18
Sebastian Vettel moet het ontgelden in de Italiaanse media
18 mrt. 15:20
Helmut Marko: "Met deze auto kan Max voor de titel gaan"
18 mrt. 05:50
Lewis Hamilton reed met schade aan de W10 de race uit
18 mrt. 05:02
Horner weet nog niet wat hij van Bahrein moet verwachten
18 mrt. 04:47
Carlos Sainz jr: "Ik raakte in 2017 mijn Red Bull-ticket kwijt"