Marko: 'Honda heeft alles waar gemaakt wat ze belooft hebben'

Marko: 'Honda heeft alles waar gemaakt wat ze belooft hebben'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen mag Red Bull Racing en Honda wel bedanken voor de geweldige auto die hij dit jaar ter beschikking krijgt. Dat is de mening van Red Bull-adviseur Helmut Marko. De Oostenrijker is ook van mening dat Red Bull Racing regerend wereldkampioen Mercedes voorbij is. Het zou naar verluidt gaan om twee a drie tienden.

Helmut Marko weet ook de twee oorzaken ten grondslag liggen aan het feit dat Max Verstappen en Pierre Gasly zo goed presteren in de wintertest. De Red Bull RB15 en de nieuwe motor die door Honda Racing wordt geleverd.

"Je kan nu al merken dat de motor veel meer vermogen heeft", steekt Marko van wal tegenover Auto Bild. Red Bull Racing onthoudt zich nog van het rijden van super snelle tijden. Als een van de weinige teams hebben zij de focus gelegd op voornamelijk longruns op de C3 (gele markering).

"Op dit moment zijn we nummer twee achter Ferrari, die er erg sterk uitzien. Het gaat ongeveer om twee a drie tienden", vervolgt Marko. "Maar we zijn sneller dan Mercedes en dat komt niet alleen door onze auto, maar ook door onze krachtbron."

"Honda heeft nu al geweldig werk verricht. Ze hebben tot nu toe alles waargemaakt wat ze belooft hebben", aldus Marko, die er nooit een geheim van heeft gemaakt lyrisch te zijn over de Japanse motorleverancier en de beschikbare middelen die de autofabrikant ter beschikking heeft.

Eerder deze week gingen er geruchten rond over vibratieproblemen bij Red Bull en Honda, maar dat verhaalt verwijst ook Helmut Marko naar het rijk der fabelen. "Alles gaat exact zoals het gepland is. We hebben tot op heden geen enkel probleem met de motor ervaren."

De Red Bull-adviseur voegt nog toe: "Honda heeft ontzettend veel middelen ter beschikking. Dat zien we in de fabriek en hier op de het circuit [Barcelona]. Het is ongelooflijk hoeveel onderdelen ze meebrengen naar het circuit om te testen."

Red Bull Racing heeft een prima start meegemaakt tijdens de eerste wintertest in Barcelona. En ook al zijn er geen toptijden gereden, de eerste indrukken zijn dus erg positief. Veel kilometers en weinig tot geen technische problemen. Dat is in voorgaande jaren wel anders geweest.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.
Redactie Contact RSS Feeds Privacy Disclaimer Vacatures Huisregels Adverteren
Alle rechten voorbehouden © 2016-2020