Marko: "Het verlies van Niki Lauda was heel, heel pijnlijk"

Maandagavond waren Helmut Marko en Max Verstappen te gast bij het programma Sport & Talk van ServusTV. Hierbij werd ook gesproken over het gemis van Niki Lauda, die in mei dit jaar overleed.

Marko: "Het verlies van Niki Lauda was heel, heel pijnlijk"
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Sinds zijn ernstige ongeluk op de Nürburgring in 1976 kampte Niki Lauda met gezondheidsproblemen. Hij moest twee keer een niertransplantatie ondergaan en hij kreeg in augustus vorig jaar een longtransplantatie, nadat hij die zomer een longinfectie had opgelopen. Hij herstelde goed van de ingreep, maar sindsdien was zijn gezondheid broos. De legendarische Formule 1-coureur en drievoudig wereldkampioen overleed op maandag 20 mei 2019.

Niet alleen bij Mercedes wordt de Oostenrijkse Formule 1-legende gemist. Kortgeleden sprak teambaas Toto Wolff nog over het grote gat wat Niki Lauda achterliet.

Helmut Marko spreekt op de Oostenrijkse televisie over het wegvallen van Niki Lauda afgelopen mei: "Het verlies van Niki Lauda was heel, heel pijnlijk. We wisselden het nieuws altijd uit bij het ontbijt, natuurlijk alleen voor zover dat we elkaar niet te veel vertelden. Niki was daar heel goed in. Ik geef er de voorkeur aan om tegenwoordig alleen te ontbijten. We zijn nog steeds heel verdrietig dat Niki er niet meer is."

Max Verstappen haakt in: "Zoveel als Niki in zijn leven bereikt heeft, hoop ik ook nog mee te mogen maken. Hij was een echte, pure coureur met een grote carrière. Daar leefde hij voor en heb ik veel respect voor. Hij was aardig en open. Ik denk dat het een groot verlies is geweest, en niet alleen voor Oostenrijk."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.