VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Marko gelooft er nog in: "De titelstrijd ligt nog helemaal open"

Marko gelooft er nog in: "De titelstrijd ligt nog helemaal open"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De achterstand van Max Verstappen op Lewis Hamilton in de WK-stand is in België verder opgelopen. De Nederlander staat tweede in de tussenstand en kijkt tegen een achterstand van 47 punten aan. Er moet iets bijzonders gebeuren, als de Nederlander enig zicht wil blijven houden op de wereldtitel in 2020.

Maar dr. Helmut Marko houdt de moed er in. De Red Bull-sportadviseur sprak kortgeleden zijn geloof in de wereldtitel voor Max Verstappen uit. "De strijd ligt nog helemaal open. We zijn nog niet eens halverwege", aldus Marko tegenover Auto Motor und Sport.

De 77-jarige Oostenrijker haalt een herinnering op en noemt het seizoen 2012, waar Sebastian Vettel van heel ver kwam om uiteindelijk alsnog de wereldtitel op te eisen. "Ik kan me nog goed herinneren dat we halverwege 2012 een forse achterstand hadden op Fernando Alonso en Ferrari - Oké, Alonso en Ferrari zijn geen Hamilton en Mercedes. Maar op een gegeven moment moet het ook voor hen een keer ophouden, dat alles hun kant opvalt", aldus Marko.

Red Bull Racing gaat vol goede moed richting Monza, waar de achtste ronde van 2020 wordt verreden. De resultaten uit Spa geven Marko vertrouwen voor het GP-weekend op de Italiaanse omloop. "We hebben naar België een nieuwe voorvleugel meegenomen en die had een positief effect. Maar het pakket is nog steeds niet optimaal, echter gaan we de goede kant op. Ook Alexander Albon heeft meer vertrouwen in de bolide gekregen. Hij zat alle sessies relatief dicht bij Max."

Vrijdagochtend om 11:00 uur begint de eerste vrije training voor de Grand Prix van Italië 2020. Het wordt een erg warme dag, als de temperaturen in Monza richting de 30 graden gaan.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.