Marko: "Hebben alles gedaan om onze zwakheden weg te nemen"

De afgelopen zeven jaar heeft Mercedes de wereldtitel Formule 1 verdiend gewonnen. Maar genoeg is genoeg. Dat is wat Red Bull Racing al enige jaren roept. Pogingen om Mercedes van de troon te stoten zijn tot op heden gestrand op de tweede plaats van het kampioenschap.

Marko: "Hebben alles gedaan om onze zwakheden weg te nemen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko meent dat Red Bull Racing er nu alles aan gedaan heeft om er echt goed voor te staan, vanaf de start van het seizoen. Bij deze zoveelste poging om de wereldtitel te pakken heeft Red Bull Racing er alles aan gedaan om alle zwakheden weg te nemen. Dat is wat Marko stelt tegenover RTL.

Niet alleen het chassis, wat voor een groot deel hetzelfde is als in 2020, is verbeterd. Ook de krachtbron en de rijders line-up moeten Red Bull in staat stellen Mercedes aan te vallen.

"We zitten exact op schema met onze auto", zegt Marko tegen RTL. "We hebben zeer positieve data van Honda ontvangen over de toename van vermogen, en ons chassis is tijdens de winterstop verder doorontwikkeld."

"Daarnaast hoeft Max [Verstappen] straks niet meer te functioneren als een eenmans-team", aldus Marko, verwijzend naar de komst van de nieuwe teamgenoot van Verstappen, Sergio Pérez. "We hebben alles gedaan om onze zwakheden weg te nemen."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Helmut MarkoHonda Racing F1Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.