Marko heeft er alle vertrouwen in

Marko erkent: "Max Verstappen kan eind 2021 een vrijman zijn"

Er wordt al jaren gespeculeerd over het bestaan van een prestatieclausule in het contract van Max Verstappen. En die prestatieclausule is inderdaad opgenomen in het contract van de Nederlander. Dat heeft Helmut Marko toegegeven tegenover F1-inder.com. Verstappen heeft tot en met 2023 een contract met Red Bull, maar kan daar onder bepaalde omstandigheden onderuit.

Marko erkent: "Max Verstappen kan eind 2021 een vrijman zijn"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2021 moet het dan (alweer) gebeuren. Red Bull Racing en Honda hopen met Max Verstappen echt te strijden voor zeges en de wereldtitel. Eigenlijk was de hoop er ook al in 2019 en werden de kansen groter in 2020. Maar al vroeg in het seizoen 2020 wist Verstappen zelf dat het er weer niet in zat. De Red Bull-coureur kon 'slechts' twee races winnen, tweede race in Silverstone en de finale-race in Abu Dhabi, waar hij ook een schitterende pole-position pakte.

Red Bull Racing staat in 2021, nog meer dan in voorgaande jaren, onder druk. De Oostenrijkse renstal moet met een winnend pakket op de proppen komen. Zowel het chassis als de krachtbron moeten perfect zijn en goed samenwerken. Alles in een poging om het Mercedes, en met name Lewis Hamilton, moeilijk te maken een zoveelste wereldtitel te winnen. Ideaal zou zijn dat Red Bull met Max Verstappen de titel pakt, maar dat lijkt nog een utopie.

Voor Red Bull Racing is het belangrijk dat Verstappen echt kan mee strijden voor de overwinningen en de wereldtitel. Een prestatieclausule in het contract van Verstappen kan er voor zorgen dat Max Verstappen aan het eind van 2021 een vrij man is. Red Bull-sportadviseur Helmut Marko erkent dat er een dergelijke bepaling is opgenomen in het contract van hun sterrijder.

"Ja, er is een prestatieclausule. Ik wil niet in details treden, maar het komt er min of meer op neer dat Max op zijn eigen kracht kan strijden om raceoverwinningen en het wereldkampioenschap. Als hij dat kan, wordt zijn contract verlengd. Zo niet, dan zou hij een vrij man zijn", geeft Marko toe tegenover F1-insider.com.

Maar wat wordt er bedoeld met 'op eigen kracht'? Dat houdt dat Max Verstappen in staat moet zijn om gemiddeld ongeveer drie-tienden per ronde minder snel te zijn dan de snelste auto van het veld. Althans dat meent F1-insider.com.

Helmut Marko heeft er alle vertrouwen in dat Red Bull zich aan de clausule kan houden. "Dat is ons doel en ik geloof erin, niet alleen vanwege Max, maar omdat het in ons DNA zit dat we willen winnen. " De gediplomeerd jurist uit Graz vervolgt: "We liggen op schema en ik denk dat we aan de clausule kunnen voldoen."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Helmut MarkoHonda Racing F1Max VerstappenRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.