Marko denkt dat Vettel moeite heeft met 'politiek Ferrari'

Marko denkt dat Vettel moeite heeft met 'politiek Ferrari'
© Ferrari F1

Helmut Marko vermoedt dat de slechte resultaten van Sebastian Vettel veel te maken hebben met de politiek die binnen het Formule 1-team van Ferrari heerst. Maar de Oostenrijker is nog niet van plan de viervoudig wereldkampioen af te schrijven.

Sebastian Vettel was ooit de belofte van Red Bull Racing, en terecht. De Duitser won zijn vier wereldtitels toen hij voor Red Bull Racing reed. Een jaar na de invoering van de hybride V6-turbo's verkaste Vettel van Red Bull naar Ferrari. En sinds die tijd heeft hij nog geen geweldige dingen laten zien. Na vijf seizoenen bij Scuderia Ferrari wist Vettel geen potten te breken.

Red Bull's sportadviseur dr. Helmut Marko zegt wel te weten waardoor de 32-jarige Duitser [nog] niet uit de voeten kan bij het team uit Maranello. Alles heeft te maken met de politiek die binnen het Formule 1-team van Ferrari heerst. Motorsport-Total kwam kortgeleden met een publicatie, waarin duidelijk werd dat Helmut Marko zijn voormalig pupil niet meer als topcoureur zag. Hij werd in 2019 psycholigisch verslagen door zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc.

"Daar moet ik het helaas mee eens zijn", onthulde Marko tegenover het Duitse medium. "Maar je kunt hem nog niet afschrijven. Misschien kwam de snelheid van Leclerc voor hem als een verrassing. Ferrari staat er ook om bekend als zeer politiek [correct] en waarschijnlijk is Sebastian wat te eerlijk geweest", vervolgt de Oostenrijker. "Dat komt door zijn tijd bij Red Bull. Wij [Red Bull] zijn open en eerlijk in onze omgang met de coureurs. Maar ik herhaal dat we hem nog niet moeten afschrijven", aldus Marko.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.