Marko denkt dat Verstappen in Austin ook voor de zege kan gaan

Marko denkt dat Verstappen in Austin ook voor de zege kan gaan
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull's Helmut Marko heeft dan wel zijn voorspelling iets bijgesteld, maar hij wil in de laatste drie overgebleven races voor één of meer zeges gaan. Ook in Austin denkt de Oostenrijker dat Max Verstappen een gooi naar de zege kan doen.

Dr. Helmut Marko is van mening dat Red Bull Racing ook in Austin, waar de negentiende ronde voor het Formule 1-kampioenschap wordt verreden, voor de winst kan gaan. Eerder in dit jaar voorspelde de Oostenrijker dat Max Verstappen vijf grands prix kon winnen en daar blijft hij dus bij.

In Mexico, waar Red Bull-Honda van het voordeel van de ijle lucht konden profiteren, was Max Verstappen tijdens de race veel sneller dan de rest op de harde banden. Het was dan ook erg frustrerend voor Marko om te weten wat er mogelijk was geweest, als Verstappen en Hamilton elkaar niet hadden geraakt in de eerste bocht.

"Max was twee seconden sneller in de race dan de leider op de harde banden", laat Marko door Auto Motor und Sport optekenen. "Als je zo'n snelle auto hebt, dan is dat erg vervelend."

Wanneer Verstappen en Hamilton elkaar niet hadden geraakt, had er zeer waarschijnlijk een derde zege in gezeten. "Met het snelheidsvoordeel wat we hadden, waarschijnlijk wel, ja", weet Marko.

Lewis Hamilton wast zijn handen in onschuld, wat betreft het incident in de eerste bocht in Mexico. "Iedere coureur is weer anders. Sommigen zijn slim en agressief en anderen zijn dwazen. Bij Max, als je hem geen extra ruimte geeft dan is het zeer wel mogelijk dat je met elkaar in contact komt. Hij trekt het aan als een magneet", aldus Hamilton na afloop van de race.

De Red Bull-adviseur reageerde op de opmerking van de regerend wereldkampioen uit Groot-Brittannië: "Hamilton deed dat helemaal niet in de eerste bocht."

Hoe dan ook denkt Marko dat Verstappen weer een nieuwe kans krijgt in Austin, waar het GP-weekend voor de Verenigde Staten wordt verreden. "Ik verwacht dat we weer voor overwinning kunnen gaan in de komende races", aldus de 76-jarige Oostenrijker.

De eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten begint vrijdagmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.