Marko denkt dat Verstappen in Austin ook voor de zege kan gaan

Red Bull's Helmut Marko heeft dan wel zijn voorspelling iets bijgesteld, maar hij wil in de laatste drie overgebleven races voor één of meer zeges gaan. Ook in Austin denkt de Oostenrijker dat Max Verstappen een gooi naar de zege kan doen.

Marko denkt dat Verstappen in Austin ook voor de zege kan gaan
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Dr. Helmut Marko is van mening dat Red Bull Racing ook in Austin, waar de negentiende ronde voor het Formule 1-kampioenschap wordt verreden, voor de winst kan gaan. Eerder in dit jaar voorspelde de Oostenrijker dat Max Verstappen vijf grands prix kon winnen en daar blijft hij dus bij.

In Mexico, waar Red Bull-Honda van het voordeel van de ijle lucht konden profiteren, was Max Verstappen tijdens de race veel sneller dan de rest op de harde banden. Het was dan ook erg frustrerend voor Marko om te weten wat er mogelijk was geweest, als Verstappen en Hamilton elkaar niet hadden geraakt in de eerste bocht.

"Max was twee seconden sneller in de race dan de leider op de harde banden", laat Marko door Auto Motor und Sport optekenen. "Als je zo'n snelle auto hebt, dan is dat erg vervelend."

Wanneer Verstappen en Hamilton elkaar niet hadden geraakt, had er zeer waarschijnlijk een derde zege in gezeten. "Met het snelheidsvoordeel wat we hadden, waarschijnlijk wel, ja", weet Marko.

Lewis Hamilton wast zijn handen in onschuld, wat betreft het incident in de eerste bocht in Mexico. "Iedere coureur is weer anders. Sommigen zijn slim en agressief en anderen zijn dwazen. Bij Max, als je hem geen extra ruimte geeft dan is het zeer wel mogelijk dat je met elkaar in contact komt. Hij trekt het aan als een magneet", aldus Hamilton na afloop van de race.

De Red Bull-adviseur reageerde op de opmerking van de regerend wereldkampioen uit Groot-Brittannië: "Hamilton deed dat helemaal niet in de eerste bocht."

Hoe dan ook denkt Marko dat Verstappen weer een nieuwe kans krijgt in Austin, waar het GP-weekend voor de Verenigde Staten wordt verreden. "Ik verwacht dat we weer voor overwinning kunnen gaan in de komende races", aldus de 76-jarige Oostenrijker.

De eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten begint vrijdagmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.