Marko blijft stellig: "Red Bull kan meevechten voor de wereldtitel"

Marko blijft stellig: "Red Bull kan meevechten voor de wereldtitel"
©Getty Images / Red Bull Contentpool
24 mrt 2019 - 17:06
Ries Boogert
DELEN

Dr. Helmut Marko is en blijft er van overtuigd dat Red Bull Racing in 2019 mee kan knokken voor de wereldtitel. Ondanks dat Honda luid en duidelijk te kennen heeft gegeven dat de laatste versie van de Honda-motor nog iets te kort komt op de gevestigde orde, Mercedes en Ferrari.

Na het overtuigende podium van Max Verstappen in de Australische GP lijkt Helmut Marko niet meer te stoppen. De Oostenrijkse Red Bull-adviseur is er heilig van overtuigd dat Red Bull Racing dit jaar voor de titel kan gaan. "Ik denk dat we dit jaar om de wereldtitel kunnen vechten", aldus Marko tegenover het Italiaanse La Gazzetta dello Sport.

"We hebben met Verstappen de beste jonge coureur die er is en een goede auto met een krachtige en betrouwbare motor. De meesten riepen dat het dom was om met Honda in zee te gaan, maar zoals gewoonlijk had ik het bij het rechte eind", laat Marko optekenen door de Italiaanse krant.

Helmut Marko is niet alleen onder de indruk van de prestaties van de Japanse krachtbron, maar ook bijzonder te spreken over de samenwerking met Honda. "Neem nou als voorbeeld dat we zonder enig probleem het chassis van Verstappen in Australië konden wisselen, dat mede door het professionalisme van Honda", laat Marko weten. "Vandaag de dag hebben we met de hulp van Honda de best mogelijk auto kunnen ontwerpen, terwijl we voorheen moesten afwachten wat we voor krachtbron kregen en wij moesten ons aanpassen", voegt Marko toe.

Red Bull zat in Australië overduidelijk nog achter de zilveren pijlen, maar Marko is er zeker dat Red Bull met de hulp van Honda de Duitse formatie kan bijhalen. "We hopen op korte termijn op een evolutie van de Honda-motor, en we denk dat lopende het seizoen, we het niveau van Mercedes en Ferrari evenaren."

Maar Marko erkent ook dat het basispakket van 2019 al goed was. "We zijn niet eerder, sinds jaren, zo goed van start gegaan met zo'n sterke auto. Pierre Gasly had ook voor Vettel kunnen finishen, als zijn kwalificatie niet verziekt was."

DELEN
Meer nieuws
MEEST GELEZEN
GP van Spanje over
dgn uur min sec
F1 GP Spanje
vrijdag 10 mei 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 11 mei 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 12 mei 2019
Race 15:10 - 17:10
Montmeló / F1-weer
Circuit de Barcelona-Catalunya / 4,655 km
Race: 66 ronden / 307,104 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN