Marko blijft stellig: "Red Bull kan meevechten voor de wereldtitel"

Marko blijft stellig: "Red Bull kan meevechten voor de wereldtitel"
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Dr. Helmut Marko is en blijft er van overtuigd dat Red Bull Racing in 2019 mee kan knokken voor de wereldtitel. Ondanks dat Honda luid en duidelijk te kennen heeft gegeven dat de laatste versie van de Honda-motor nog iets te kort komt op de gevestigde orde, Mercedes en Ferrari.

Na het overtuigende podium van Max Verstappen in de Australische GP lijkt Helmut Marko niet meer te stoppen. De Oostenrijkse Red Bull-adviseur is er heilig van overtuigd dat Red Bull Racing dit jaar voor de titel kan gaan. "Ik denk dat we dit jaar om de wereldtitel kunnen vechten", aldus Marko tegenover het Italiaanse La Gazzetta dello Sport.

"We hebben met Verstappen de beste jonge coureur die er is en een goede auto met een krachtige en betrouwbare motor. De meesten riepen dat het dom was om met Honda in zee te gaan, maar zoals gewoonlijk had ik het bij het rechte eind", laat Marko optekenen door de Italiaanse krant.

Helmut Marko is niet alleen onder de indruk van de prestaties van de Japanse krachtbron, maar ook bijzonder te spreken over de samenwerking met Honda. "Neem nou als voorbeeld dat we zonder enig probleem het chassis van Verstappen in Australië konden wisselen, dat mede door het professionalisme van Honda", laat Marko weten. "Vandaag de dag hebben we met de hulp van Honda de best mogelijk auto kunnen ontwerpen, terwijl we voorheen moesten afwachten wat we voor krachtbron kregen en wij moesten ons aanpassen", voegt Marko toe.

Red Bull zat in Australië overduidelijk nog achter de zilveren pijlen, maar Marko is er zeker dat Red Bull met de hulp van Honda de Duitse formatie kan bijhalen. "We hopen op korte termijn op een evolutie van de Honda-motor, en we denk dat lopende het seizoen, we het niveau van Mercedes en Ferrari evenaren."

Maar Marko erkent ook dat het basispakket van 2019 al goed was. "We zijn niet eerder, sinds jaren, zo goed van start gegaan met zo'n sterke auto. Pierre Gasly had ook voor Vettel kunnen finishen, als zijn kwalificatie niet verziekt was."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.