In Imola bijna dezelfde RB16B

Marko bagatelliseert updates: "Eerste grote update in Portugal"

Na de wintertest werd de Red Bull RB16B van Max Verstappen en Sergio Perez al uitgerust met updates. Het leidde tot een pole-position en een bijna zege in Bahrein. Voor het GP-weekend in Imola worden weer updates verwacht. Zo liet Red Bull-hoofdengineer Paul Monaghan eerder deze week weten.

Marko bagatelliseert updates: "Eerste grote update in Portugal"
© Honda Racing F1 | Max Verstappen VT3 Bahrein 2021.

Red Bull Racing Honda lijkt eindelijk weer mee te kunnen strijden om de wereldtitels en werkt continu met man en macht om die titelkansen in leven te houden. Daarom worden er alweer in Imola nieuwe updates verwacht. "Sommige updates worden al verwacht voor Imola en in de races daarna komen er nog meer", liet Paul Monaghan weten tegenover Autosport.

"We hebben geen invloed op wat Mercedes, Ferrari, McLaren en andere teams doen, dus we moeten gefocust blijven op ons eigen werk - We hebben een aantal gebieden gevonden die we nog kunnen verbeteren. We zullen ons daar op concentreren", aldus de Red Bull-hoofdengineer.

Het belooft nogal wat voor de Red Bull-fans, maar aan de andere kant bagatelliseerde Red Bull-sportadviseur de Imola-updates. In gesprek met de krant Österreich onthulde de 77-jarige Oostenrijker dat de updates voor Imola niet zo ingrijpend zijn. "In Imola zullen we min of meer de auto hebben die we in Bahrein mee begonnen", zei hij. "De eerste grote update komt tijdens de derde race, die in Portugal", aldus Marko.

Bij Mercedes wordt momenteel met man en macht gewerkt om met een nieuwe vloer op de proppen te komen. De W12 schiet tekort op het gebied van balans en stabiliteit. Of Mercedes al in Imola met een nieuwe vloer ten tonele verschijnt is nog niet bekend.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Emilia-Romagna 2021F1 GP Portugal 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Helmut MarkoRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.