'Hamilton was foutloos'

Marko: "Als je Mercedes wilt verslaan, moet je perfect zijn"

Helmut Marko is opgelucht dat Red Bull Racing Honda eindelijk in staat is om te vechten voor de wereldtitel. Na de kwalificatie in Bahrein gaf de 77-jarige Oostenrijker toe hij eindelijk dat 'oude gevoel' had teruggekregen, "dat we kunnen strijden om de wereldtitel."

Marko: "Als je Mercedes wilt verslaan, moet je perfect zijn"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Een beetje teleurstelling was er natuurlijk bij Red Bull, nadat Max Verstappen in Bahrein zijn P1 moest teruggeven aan zijn rivaal Lewis Hamilton. Maar er zijn ook meer dan voldoende positieven voor de Brits-Oostenrijkse renstal. Na de kwalificatie en de pole-position van Verstappen, onthulde Marko: "Dat was een grote opluchting", zei hij tegen de krant Österreich. Na de race kwam Marko terug met "Maar misschien heeft het [pole-position] ons te euforisch gemaakt."

Red Bull kan, ondanks het voordeel wat ze momenteel genieten, niet op haar lauweren rusten. Maar misschien liet de renstal toch wat steekjes vallen, in de aanloop naar de race. Sergio Perez haalde de startgrid niet door technische problemen en moest vanuit de pitstraat aan zijn eerste Red Bull-race beginnen. En bij Max Verstappen stak tijdens de race een probleem met het differentieel de kop op. "Red Bull heeft niet goed gereageerd op de koelere temperaturen", aldus Marko, verwijzend naar het grote temperatuursverschil tussen zaterdag en zondag.

Tijdens de race leek Verstappen in eerste instantie aan de horizon te verdwijnen, maar het probleem met het differentieel weerhield hem daarvan. Uiteindelijk wist Hamilton op strategie van Mercedes de Nederlander te passeren. De laatste pitstop van de Nederlander moest soelaas bieden en dat bleek ook zo. Alleen kwam de Red Bull-coureur tijdens zijn inhaalactie met vier wielen over de tracklimits en moest hij de positie teruggeven aan de Britse Mercedes-coureur.

"Eindelijk was er dan de wat ongelukkige inhaalmanoeuvre van Max. We moeten van deze fouten leren", voegde Marko eraan toe. "Als je Mercedes wilt verslaan, moet je perfect zijn. En we moeten toegeven dat Hamilton een foutloze race heeft gereden."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Helmut MarkoHonda Racing F1Lewis HamiltonMax VerstappenMercedes F1Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.