VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Marko: "Agressieve start is goed, maar uitvalbeurten kunnen we niet permitteren"

Marko: "Agressieve start is goed, maar uitvalbeurten kunnen we niet permitteren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgend weekend gaat het Formule 1-seizoen eindelijk van start. Een hoop races zijn uitgesteld en of geannuleerd waardoor het seizoen korter zal zijn dan gepland. Elk foutje zal dus grotere gevolgen hebben dan normaal.

Red Bull topman Helmut Marko realiseert zich als geen ander dat er een ideale verhouding gevonden moet worden tussen agressiviteit en terughoudendheid.

Nog altijd is het niet zeker hoe de kalender er uiteindelijk uit gaat zien. De eerste acht races zijn bekend, maar hoeveel er nog bijkomen is nog onduidelijk. Daarnaast is het afwachten of er een tweede golf zal komen of dat de Coronacrisis diens hoogtepunt al heeft gepasseerd. De onduidelijkheid die dit seizoen heerst, zal zorgen voor verschillende aanpakmethodes bij de teams. Een vliegende start is wat ieder team graag zou willen bewerkstelligen, maar hoeveel risico moet je nemen?

"Het is een bijzondere situatie voor ons", zegt Marko tegenover Wirtschaftskammer Österreichs. "Aan de ene kant zul je er meteen moeten staan met een agressieve start, maar uitvalbeurten kunnen we ons niet permitteren, zeker niet in het geval dat het seizoen na de huidige acht races voorbij is."

Voor Red Bull en Max Verstappen is 2020 het belangrijkste jaar uit hun samenwerking. Dit jaar moet er serieus een gooi naar de wereldtitel gedaan worden, maar de Coronacrisis heeft de situatie er niet makkelijker opgemaakt. Marko realiseert zich dat Lewis Hamilton nog altijd de favoriet is. "Hij (Hamilton) is gefocust op het winnen van zijn zevende wereldtitel. Wij willen met Verstappen diens eerste titel winnen en dat zorgt nu voor meer druk", aldus Marko.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.