VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Mark Webber: "2020 wordt het jaar van Hamilton of Verstappen"

Mark Webber: "2020 wordt het jaar van Hamilton of Verstappen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Oud-Formule 1-coureur Mark Webber gelooft niet dat Ferrari een rol van betekenis gaat spelen in het wereldkampioenschap 2020. De Australiër denkt dat Ferrari de achterstand, die ze tijdens de wintertests hadden, tijdens de lockdown niet hebben weggewerkt.

"In 2020 wordt een zaak tussen Hamilton en Verstappen, ik zie niemand anders zich in die strijd mengen", zei Webber in gesprek met Ziggo Sport's Formule 1 Café. "De Ferrari-coureurs zullen niet uitgenodigd zijn op het kampioenschapsfeestje."

Er is volgens maar één onbekende factor die bepaald of Max Verstappen in 2020 voor zijn eerste wereldtitel kan mee knokken. "Ik heb vertrouwen in het potentieel van Red Bull, maar de enige onbekende factor is de Honda-motor en of de Japanse krachtbron die van Mercedes kan bijhouden."

Mercedes liet eerder dit jaar al weten dat ze het probleem met hun Formule 1-motor, wat ze al twee jaar lang hebben - de Mercedes-motor heeft moeite gehad met de ijle lucht op grote hoogten, hebben opgelost. Dat riep Mercedes begin vorig jaar ook, maar toen was daar nog niet veel van de merken.

De laatste twee edities van de Oostenrijkse Grand Prix werden door Max Verstappen op fabelachtig manier gewonnen. Gaat het de Nederlander lukken om dit jaar drie, of zelfs vier edities op naam te zetten? Het zou écht geweldig zijn.

Of Mercedes dit jaar wel een motor heeft die zich op grote hoogte kan meten met de Honda-motor is is afwachten, maar we komen er snel genoeg achter. Volgende week vrijdag 3 juli begint om 11:00 uur Nederlandse tijd de eerste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk (1).

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.