VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Marcus Ericsson stand-by om in te vallen voor Kimi Räikkönen

Marcus Ericsson stand-by om in te vallen voor Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo Racing

Marcus Ericsson is het GP-weekend van België aanwezig op het circuit Spa-Francorchamps. De Zweed is door Alfa Romeo Racing opgeroepen om eventueel in te vallen voor Kimi Räikkönen. De Fin zou zich niet topfit voelen.

Ericsson rijdt dit jaar zijn eerste seizoen in de IndyCar Series, maar omdat hij op stand-by is gezet door het Formule 1-team van Alfa Romeo neemt hij niet deel aan de voorlaatste IndyCar-race, de Grand Prix van Portland.

Aanvankelijk gingen de geruchten rond dat Ericsson Antonio Giovinazzi zou vervangen, om nog onduidelijke reden. Maar dat is totaal niet het geval, want hij wordt op stand-by gezet om eventueel te kunnen invallen voor Kimi Räikkönen. Räikkönen heeft last van een spierblessure.

"Ik heb een spier verrekt en we zullen zien wat er gaat gebeuren", aldus Kimi Räikkönen. "We moeten natuurlijk een back-up plan hebben. Volgens mij moet het wel goed komen, maar we weet natuurlijk nooit."

De laatste keer dat Marcus Ericsson in actie kwam in de Formule 1 was tijdens het GP-weekend in Abu Dhabi, op zondag 25 november. De Zweed heeft vanaf 2015 tot en met 2018 voor Sauber gereden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.