Marcus Ericsson stand-by om in te vallen voor Kimi Räikkönen

Marcus Ericsson is het GP-weekend van België aanwezig op het circuit Spa-Francorchamps. De Zweed is door Alfa Romeo Racing opgeroepen om eventueel in te vallen voor Kimi Räikkönen. De Fin zou zich niet topfit voelen.

Marcus Ericsson stand-by om in te vallen voor Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo Racing

Ericsson rijdt dit jaar zijn eerste seizoen in de IndyCar Series, maar omdat hij op stand-by is gezet door het Formule 1-team van Alfa Romeo neemt hij niet deel aan de voorlaatste IndyCar-race, de Grand Prix van Portland.

Aanvankelijk gingen de geruchten rond dat Ericsson Antonio Giovinazzi zou vervangen, om nog onduidelijke reden. Maar dat is totaal niet het geval, want hij wordt op stand-by gezet om eventueel te kunnen invallen voor Kimi Räikkönen. Räikkönen heeft last van een spierblessure.

"Ik heb een spier verrekt en we zullen zien wat er gaat gebeuren", aldus Kimi Räikkönen. "We moeten natuurlijk een back-up plan hebben. Volgens mij moet het wel goed komen, maar we weet natuurlijk nooit."

De laatste keer dat Marcus Ericsson in actie kwam in de Formule 1 was tijdens het GP-weekend in Abu Dhabi, op zondag 25 november. De Zweed heeft vanaf 2015 tot en met 2018 voor Sauber gereden.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET